Habsburg-esküvő a tridenti rítusban
((forrás: www.katholisches.info – 2012. szeptember 12.)

Szűz Mária születésnapján, szeptember 8-án az amerikai fővárosban, Washingtonban „királyi esküvőre” került sor. Imre Emmanuel von Habsburg-Lotharingia főherceg (26), Boldog I. Károly, az utolsó osztrák császár és magyar király (1916-1918) dédunokája vette feleségül az amerikai Kathleen Walker-t. Az esküvői misét a római rítus klasszikus formájában Arlington püspökének, Msgr. Paul S. Loverde püspöknek a jelenlétében, a Saint Mary templomban mutatták be. Ez a Szűzanya tiszteletére szentelt Washington-i templom valamikor a német származású katolikusok plébániatemploma volt, ma pedig a római rítus rendkívüli formája számára kijelölt templom, ahova az esküvő előtt pár nappal, szeptember 2-án helyeztek el egy Boldog Károly relikviát.

A misét Msgr. Charles E. Pope a Washington-i egyházmegye papja mutatta be, akinek diakónusként Father Gregory S. Thompson és szubdiakónusként Edwin E. Perez (mindketten az Arlington-i egyházmegye papjai) asszisztáltak. A plébánia férfikórusa gregorián korált énekelt, és egy vendégkórus kamarazenekarral Schubert Nr.2 G-dúr miséjét játszotta.

A menyasszony, Katie Walker (26) Cincinnati-ból korábban részt vett a Szent Péter Papi Közösség által szervezett Párizsból Chartres-be vezető tradicionalista zarándoklaton. Nem sokkal ezelőttig az Arlington-i egyházmegye egyik sajtóosztályának vezetője volt.

Imre von Österreich a legidősebb fia Karl Christian von Österreich főhercegnek, Karl Ludwig főherceg másodszülött fiának, aki 1918. március 10-én, néhány hónappal a monarchia vége előtt V. Károly császár és Zita királynő ötödik gyermekeként a Bécs mellett fekvő Badenben született.
     A vőlegény édesanyja Marie Astrid von Österreich főhercegnő, született Luxemburg hercegnő, Jean von Luxemburg nagyherceg legidősebb lánya. Luxemburg jelenlegi főhercege 2000 óta Henri főherceg, a vőlegény unokatestvére.

Képek és beszámolók még az alábbi honlapokon találhatók:
     www.remnantnewspaper.com
     www.washingtonpost.com
     spieringphotography.blogspot.it


2012. szeptember 12.


vissza

a HÍREK oldalra                              a KEZDŐLAPRA