Holtpontra jutottak a tárgyalások
(forrás: www.fsspx.info – 2012. június 30.)

1. Fellay püspök prédikációja

Róma a tárgyalások, ajánlások és levélváltások után végül „a kiindulási pontra” tért vissza, mondta Fellay püspök pénteken Econe-ban a papszentelésen.


Fellay püspök egy ellentmondásos római egyház képét festette meg, melyben egyesek „húznak, hogy egyre messzebb haladjanak a progresszizmus útján”, mások viszont „korrektúrákat akarnak végrehajtani”.

A Pius Közösség e két erő közé került, „mint egy pingpong labda, melyet az egész világ ütögethet”. Az ilyen nehéz időkben a hívek imájára van szükség, mert „az ördög minden oldalról kiszabadult a láncokból”.

Akkor is, ha Róma alatt jelenleg szenvednünk kell, nem szabad a „Róma iránti szeretetünket feladni”.

A prédikáció teljes szövege franciául meghallgatható a DICI.org hangtárában.


2. Schmidberger atya interjúja a Frankfurter Allgemeine Zeitung-ban

A Vatikánban láthatóan vannak olyan emberek, akik a pápa kívánságával szembeszállva „új homokot szórtak a fogaskerekek közé”. A német disztrikt vezetője a tárgyalások megakadásának okát az egyházi vezetés egyes tagjaiban látja.

Ugyanakkor Schmidberger atya „jó jelnek” tartja, hogy a pápa Joseph Augustine Di Noia amerikai érseket nevezte ki az Ecclesia Dei alelnökének. Di Noia a pápa elképzelése szerint fogja a dolgokat továbbvinni, vélte Schmidberger.

3. A vatikáni szóvivő nyilatkozata

A Vatikán szóvivője, Federico Lombardi ugyanakkor az újságnak azt mondta, hogy a pápa ugyan „valóban a kiegyezés mellett van, de csak teológiailag egyértelmű feltételek mellett”. Ezek pedig nem adottak.


2012. július 3.


VISSZA


vissza

a KÖNYVTÁR oldalra                              a KEZDŐLAPRA