Galarreta püspök eretneknek nevezte a Hittani Kongregáció új prefektusát
(forrás: www.kath.net – 2012. július 2.)


Gerhard Ludwig Müller regensburgi püspök prefektusi kinevezése mind a tradicionalista mind az ultra-liberális oldalról heves támadásokra ad okot.

A regensburgi „Wochenblatts” napilap szerint, Alfonso de Galarreta június 29-én, a zaitzkofeni papszenteléskor mondott beszédében a nagy nyilvánosság előtt eretneknek nevezte Müller regensburgi püspököt.

De Galarreta püspök a dogmatikus Müller állítólagos teológiai tévedéseit bírálta.


Legújabb hír:

De Galarreta püspök beszédéből a www.fsspx.info ma leközölte a kérdéses részt, mely így hangzik: „Tegnap szomorú nap virradt az Egyház számára, mivel a Hittani Kongregáció élére olyan férfit választottak, aki többek között tagadja, hogy Szűz Mária örökké szűz volt. […] Hihetetlen, hogy ilyen messze jutottunk, hogy a hit legfőbb őre eretnekségeket terjeszt.”

Galarreta püspök tehát nem magát az új prefektust nevezte eretneknek, de azok az eretnekségek, melyekről beszél, feketén fehéren okiratilag meg vannak örökítve. Müller sokat magasztalt dogmatika könyvében (3. kiadás, Freiburg 2010), mely a pápa személyes véleménye szerint az egyetlen tankönyv, mely „a katolikus hit világának nagy szerkezetét belső egységében láthatóvá teszi”, tehát a hit eme tankönyvében a dogmák jövendő őre már előre tagad egy dogmát, melynek őrzésére valójában hivatva lenne, nevezetesen Mária megmaradó szüzességét a szüléskor.


2012. július 3.


vissza

a HÍREK oldalra                              a KEZDŐLAPRA