Az út végén
Az Egyház elvilágosodásának végső stádiuma

(forrás: www.summorum-pontificum.de – 2012. december 4.)


A képen látható állítólagos koncelebráció egy állítólagos papnővel ez év novemberében az amerikai Georgia állambeli Columbus-ban zajlott le. P. Bill Brennan, amerikai jezsuitát e ténykedése után felfüggesztették papi feladatai és kötelezettségei alól. Mindazonáltal ez az intézkedés nem rendi főnökei kezdeményezésére történt, hanem az illetékes (Milwaukee) metropolita érsek, Jerome Listecki utasítására.

Érdekesebbnek – mint maga az eset, mely e generáció (szül.: 1920) egyik jezsuitájánál minket már csak kissé lep meg – tűnik számunkra a liturgiának az oltárasztal „dekorációjában” kifejezésre jutó értelmezése. Itt már nyilvánvalóan nem az Eucharisztia megkurtított értelmezésének vacsoraasztaláról van szó, mely mára az egyházban megjelenő eretnek-ízű folyamatok következményeként messzemenően szokásossá vált. Itt már csak egy gyűlés elnökségi asztalát látjuk, melyet a kor elcsépelt jelszavaival firkáltak tele:

    Papszentelés nők és házasok számára
     Áldozás mindenki számára
     A laikusok erősítése
     Vége a rasszizmusnak
     Egyetemi autonómia
     Egyenlő jogok a búzik, a leszbikusok, a biszexuálisok és a transz-neműek számára!



Kommentár:
Érdekes, hogy azt a francia püspököt (a franciaországi Evreux megyéspüspöke, Christian Nourrichard), aki ugyanazt tette, mint amit ez a „jezsuita”, XVI. Benedek pápa nem mentette fel tisztsége alól. Vele ezt, mint püspökkel csak a pápa tehette volna meg – de nem tette.
     Lásd a honlap következő cikkét: Máshol az ilyen akciókon résztvevőket kiközösítik


2012. december 11.


VISSZA


vissza

a KÖNYVTÁR oldalra                              a KEZDŐLAPRA