Az elmúlt napok néhány sokatmondó kijelentése

Hans Küng szerint az új pápa (?) a „lehető legjobb választás” volt. „Nagyon örvendetes meglepetésként” értékelte a pápa megválasztását, és „rendkívüli megelégedettségét” hangoztatta. (Ha egy ilyen „feketeöves” eretnek ezt mondja, az elég vérfagyasztó.)

A felszabadítási teológia iránti rajongásával összhangban Karl Marxra hasonlító egykori ferences pap, Leonardo Boff úgy nyilatkozott, hogy a pápa még annál is liberálisabb, mint amit feltételeznek róla. Azt állítja, hogy Bergoglio pár hónappal ezelőtt jóváhagyta egy gyermeknek egy homoszexuális pár általi örökbefogadását. Szerinte Bergoglio barátságosan áll szemben a homoszexuálisokkal és támogatja a homoszexuálisok jogát a gyerekek örökbefogadására. Ezért a homo-„házasság” elleni fellépése Argentínában csak római nyomás hatására jött létre.
     Hogy egy ilyen hitehagyó, mint Boff, igazat mond-e, nyilván kétséges, de az interjú a „Der Spiegel”-ben jelent meg, tehát a kijelentés valóban elhangzott, már csak annak igazságtartalma lehet kérdéses.
Lásd: http://rorate-caeli.blogspot.com/2013/03/leonardo-boff-pope-francis-is-much-more.html

Az új pápa (?) a március 17-i Úrangyala imádságkor mondott beszédében Walter Kasper bíborost és könyvét dicsérte, és „nagy teológusnak” nevezte őt.


Feltéve: 2013. március 22.


vissza

a HABEMUS PAPAM oldalra                              a KEZDŐLAPRA