Olasz plébános elégette XVI. Benedek fényképét
(forrás: www.katholisches.info – 2013. március 4.)

Genova/Olaszország
Az olasz Liguria tartomány egyik helységében, Castel Vittorio-ban, Don Andrea Maggi plébános – aki négy éve a helység plébánosa – különösen felháborodott a pápa lemondása miatt, és tiltakozása jeléül a február 24-i szentmisén prédikációja alatt elégette a (volt) pápa egyik fényképét, miközben a lemondását bírálta. A következő szavakkal mutatta fel XVI. Benedek egyik fényképét: „Ez a pápa? Nem, ez nem a pápa, mert ez cserbenhagyta a nyáját”, majd a képet egy gyertya lángja fölé tartotta és elégette.

A polgármester ezt nyilatkozta: „Nem tudtam, hogy mit tegyek ebben a pillanatban. Végül felálltam és kimentem. Mások ugyanezt tették.” A polgármester bejelentette, hogy írásban tesz jelentést az illetékes egyházmegyei hivatalnál. „Nem akarjuk, hogy elmenjen, de nem ártana neki, ha megintenék”, mondta a polgármester.

Az 1972-ben felszentelt plébános, Don Maggi, két, direkt a francia határ mellett fekvő helység plébániáját gondozza. A megyéspüspök, Msgr. Alberto Maria Careggio bejelentette, hogy találkozni fog a plébánossal. „Fájdalommal fogadtam a hírt.” Don Maggi eddig „érzékeny és nagyvonalú pásztornak mutatkozott”, mondta a püspök.


2013. március 6.


vissza

a HÍREK oldalra                              a KEZDŐLAPRA