Nigéria: Inkább lemondanak a segélyről, minthogy bevezessék a homo-»házasságot«
(forrás: www.kath.net – 2012. december 15.)

Abuja/Nigéria
Nigéria világosan értésére adta a nyugati nemzeteknek, hogy inkább lemond a segélyükről, minthogy bevezesse a homo-»házasságot«. A legnagyobb lélekszámú afrikai ország képviselőháza nemrég egyhangúlag olyan törvényt alkotott, mely az azonos neműek »házasságát« megtiltja. Annak ellenére döntött így, hogy Barack Obama elnök US-kormánya és David Cameron miniszterelnök brit kormánya azzal fenyegetőzött, hogy törlik az országnak szánt segélyeket, ha a homoszexuálisok tőlük követelt jogait törvényileg nem garantálják.

Az azonos neműek »házassága« „a mi országunk és a mi kultúránk számára idegen és nem szabad importálnunk”, mondta Mulikat Adeola-Akande, a képviselőház legerősebb pártjának frakcióvezetője. „Mi kultúrnép vagyunk. Nem vehetünk át mindent más kultúrákból”, mondta Adams Jabaga képviselő.

Az új törvény kimondja, hogy azokat a homoszexuálisokat, akik egy házassági szerződést vagy polgári »házasságot« kötnek, 14 évig terjedő börtönbüntetés fenyegeti. A homoszexuálisok nyilvános szerelmi kapcsolatának mutogatása 10 évig terjedő börtönnel büntethető.


2013. január 2.


vissza

a HÍREK oldalra                              a KEZDŐLAPRA