Bizonyíték az özönvízre
(forrás: www.kath.net – 2012. december 17.)

Robert Ballard, az a tengeralatti archeológus, aki 1985-ben megtalálta a Titanicot, azt állítja, hogy bizonyítékot talált a bibliai özönvízre. Véleménye szerint a Fekete tenger édesvízi tó volt, mielőtt egy gigantikus víztömeg a Földközi tengerből elárasztotta. Noé és bárkája is ezen a víztömegen úszott. Ezt jelentette a FOXNews hírügynökség.

Ballard csapata most Törökország partjainál vizsgálja a Fekete tengert egy civilizáció nyomai után, mely a bibliai időben süllyedt el. Kutatásaiban a New York-i Columbia egyetem két tudósának elméletére támaszkodik. Ők ketten arra a kérdésre próbáltak választ adni, hogy mi lett azzal a jéggel, mely az utolsó jégkorszak végén olvadt el. Teóriájuk szerint ekkor egy nagy árhullámnak kellett bekövetkeznie. Kagylókat, melyeket most egy 400 méterre a tengerszint alatt fekvő korábbi tengerparton találtak, a C-14-es módszerrel vizsgáltak meg. E vizsgálat eredménye arra enged következtetni, hogy Krisztus előtt 5 ezer évvel nagy árvíz-katasztrófa volt itt. Ez az az időszak, melyben a tudósok szerint a bibliai özönvíz lezajlott.

Csapata nem csak a korábbi partot és a kagylókat, hanem cserépedényeket és hajóroncsokat is talált, nyilatkozta Ballard. Ez pedig bizonyítja teóriájuk helyességét.


2013. február 4.


vissza

a HÍREK oldalra                              a KEZDŐLAPRA