Taize-találkozó Rómában
(forrás: www.kath.net – 2012. december 28.)

Rómában megkezdődött Taize ökumenikus közösségének 35. európai ifjúsági találkozója. Egész Európából kereken 40 ezer fiatal keresztény jön össze 2013. január 2-ig az olasz fővárosba, hogy együtt imádkozzanak és énekeljenek. A találkozó csúcspontja pénteken lesz a Szent Péter téren, ahol XVI. Benedek pápával együtt mondják az esti imát. A megnyitóra december 27-én, csütörtökön került sor Róma hét fő bazilikájában tartott közös imádsággal.

A svájci Roger Schutz (1915-2005) által 1940-ben alapított közösség a kelet-franciai Taize-ban évtizedek óta vonzza az egész világ ifjúságát. Egy évvel ezelőtt Berlinben tartották az európai ifjúsági találkozót, amire akkor kereken 30 ezer vendég érkezett.

A Taize-találkozó résztvevőit a római egyházközségekben és vendégcsaládoknál helyezték el. A résztvevők nem várt nagy létszáma miatt az utolsó pillanatig kerestek szabad férőhelyeket. XVI. Benedek pápa felszólította a rómaiakat, hogy fogadjanak vendégeket. A délelőttöket a résztvevők az egyházközségekben töltik, délután munkacsoportok találkozója zajlik, melyeken lelki, művészeti és szociális témák szerepelnek a programon.


2013. január 2.


vissza

a HÍREK oldalra                              a KEZDŐLAPRA