Krisztus és Béliál – Tauran bíboros egy hindu-templomban
(forrás: www.katholisches.info – 2013. június 15.)

Jean-Louis Pierre Tauran francia bíboros, a római Anyaszentegyház egykori könyvtárosa és levéltárosa, 2007 óta a Vallások közötti párbeszéd Pápai Tanácsának elnöke, 2013. március 13-án világhírre tett szert, mert mint bíboros-protodiakónus az ő tiszte volt a pápaválasztás eredményét a Szent Péter bazilika loggiájáról a világnak hírül adni.

2013. június 11-én, kedden Tauran bíboros London északi negyedében a hindu vallás vezetőivel találkozott egy hindu templomban. Francesco Colafemmina olasz művészet-kritikus az ezen alkalomból a Radio Vatikan által közzétett képekhez egy szentírási idézetet fűzött:

„Ne húzzatok egy igát a hitetlenekkel. Mi köze az igazságnak a gonoszsághoz? Vagy hogyan fér össze a világosság a sötétséggel? Hogyan egyeznék meg Krisztus Béliállal? Vagy mi köze a hívőknek a hitetlenekhez? Hogyan tűri meg Isten temploma a bálványokat?” (2 Kor 6,14-16)

Az egész képsorozat megtekinthető a www.katholisches.info honlapján

[megj.: 1. Tauran bíboros esete kiválóan mutatja, milyen hatása lehet a „sikernek”. Március 13-án járni, beszélni nem tudó elesett és sajnálatraméltó idős ember a „világhír”, a „fontos ember vagyok” hatására megifjodott. És mire használja ezt a visszanyert életerőt?
     2. Tauran bíboros valójában nem tesz mást, mint amit 40 éve minden pápa csinál. Ő csak engedelmesen a gyakorlatba ülteti azt, amit Bergoglio minden nap prédikál, mindenkitől megkövetel és helyesnek nevez.
     3. Ebben az egész történetben nem Tauran bíboros viselkedése a legmegdöbbentőbb, hanem a hírt közreadó, és a hozzá hasonló neo-konzervatívoké: miközben másoknál nagyjából felismerik a bajokat, azoknál, akik ezért a legnagyobb mértékben felelősek, és akik egyedül tehetnének ez ellen, fanatikusan elhallgatják vagy tagadják. A fenti szentírási idézetet ezekhez a felsőbbségekhez kellene címezni, és rendületlenül a fejükre olvasni.]


2013. június 19.


vissza

a HÍREK oldalra                              a KEZDŐLAPRA