Az egyik antikrisztusi személyiség szimpátiája a másik iránt

„Obama csodálja Ferenc pápát” – „Obama el van olvadva a pápától”
(forrás: MTI – 2013. október 03.)

Ferenc pápa a homoszexualitás és az abortusz kérdéseiben tett kijelentéseit méltatta Barack Obama amerikai elnök.

Barack Obama amerikai elnök szerdán a CNBC televíziós csatornának nyilatkozva méltatta Ferenc pápának a homoszexualitás, a fogamzásgátlás és az abortusz kérdésben tett kijelentéseit. Az elnök elmondta, hogy a pápa nagy hatást gyakorolt rá. Úgy vélekedett, hogy Ferenc „Krisztus tanításai szerint él”, és „hihetetlen alázatról” tett tanúbizonyságot.

„Csodálom ezt a tulajdonságot” – mondta Obama az alázatossággal kapcsolatban.

Ferenc pápa a La Civilta Cattolica jezsuita folyóiratnak adott, múlt hónapban közölt interjújában egyebek között bírálta az egyház „kicsinyes szabályok” iránti megszállottságát az abortusz, a fogamzásgátlás és a homoszexualitás terén. Az egyházfő sürgette a lelkészeket, hogy legyenek inkább könyörületesek és befogadók, és ne kapaszkodjanak túlságosan az említett megosztó, érzékeny témákba.

Elnöksége alatt Barack Obama is jelentős erőfeszítéseket tett a melegek jogainak kiterjesztéséért, és tavaly kijelentette, hogy támogatja a melegházasságot. – Az amerikai elnök még nem találkozott Ferenc pápával.

[Csodálatos, ahogy korunk két kiemelten sátáni alakja milyen jól egymásra talált. Óriási gondolat, hogy ahhoz alázat kell, hogy valaki pontosan azt mondja, ami politikailag korrekt, vagyis ami százszázalékig biztosítja számára a világ elismerését. Kíváncsi vagyok, hogyan tudják az újkatolikusok ezt kimagyarázni: Egyik variáció: „Obama olyan hülye, hogy nem érti, mit mondott Bergoglio.” Másik: „Bergoglio csak színleg mond olyanokat, hogy mindenki úgy értse, ahogy például Obama is érti, de valójában egészen mást gondol.”]


Feltéve: 2013. október 3.


vissza

a HÍREK oldalra                              a KEZDŐLAPRA