Hol tart ma a világ – hírek innen-onnan
(forrás: www.katholisches.info – 2013. december 12-13.)

1.
A belga szenátus korhatár nélkül megszavazta a gyermekek eutanáziáját

A belga szenátus 50 szavazattal 17 ellenében (tehát a szenátorok csupán egynegyede szavazott „nem”-mel) december 13-ra virradó éjszaka megszavazta a gyermekek eutanáziáját, ami eddig tilos volt. Az új törvény korhatár nélkül engedélyezi a gyermekek, tehát a legkisebbek megölését is. A törvényt a képviselőháznak is jóvá kell hagynia.

A belga eutanázia-törvény szerint az érintett páciensnek kérvényeznie kell az eutanáziát, utána pedig egy pszichológusnak meg kell vizsgálnia a kérvényező ítélőképességét. Egy gyerek még a belga törvényhozásban is kiskorúnak számít, aki nem választhat, nem vezethet autót stb. Mégis, a belga szenátorok nagy többsége szerint már egy hároméves gyerek képes arra, hogy eldöntse, hogy elaltassák-e vagy sem, ugyanis a szenátorok szándékosan nem határoztak meg korhatárt.
     A törvény nem más, mint a terhes és sok pénzbe kerülő, mert rokkant vagy beteg gyerekek legitim legyilkolása. Ez azoknak a felnőtteknek „segít”, akik a rájuk bízott beteg személyektől meg akarnak szabadulni. Ha a rokonok beleegyeznek az eutanáziába, és a pszichológus kijelenti, hogy a gyerek ítélőképessége „rendben” van, akkor a szülők a gyereket – csakúgy, ahogy eddig idős szülőiket – legálisan megölethetik.
     A szülők, ha meg akarnak szabadulni beteg gyermeküktől, nyilván befolyásolják őket, hiszen az orvosok szerint a beteg gyermekek maguktól nem gondolnak arra, hogy meg akarnának halni. A törvény tehát objektíve értelmetlen. „Nagy gyorsasággal terjed a barbarizmus új fajtája”, nyilatkozták az eutanázia ellen fellépő orvosok.


2.
Egy amerikai tévéállomás nem enged olyan karácsonyi reklámot sugározni, melyben a „Jézus” és „Isten” szó szerepel

Bill O’Reilly a Fox News csatorna egyik moderátora műsorában bejelentette, hogy az ESPN sport-csatorna nem sugározza a Cardinal Glennon Children’s Medical Center – egy St. Louis-i katolikus kórház reklámját, mert az „problematikus” szavakat tartalmaz.
     Németre, majd onnan magyarra körülbelül így hangzik a visszautasított reklám szövege: „A Cardinal Glennon Children’s Medical Center-ben Jézus születését ünnepeljük, és megajándékozzuk magunkat azzal, hogy az általunk ápolt sok gyereknek, szülőnek és családnak reményt adunk.” A szöveghez tartozó képen a kórház bejárata látható, ahol egy nagy láda, egy „kincses láda” látható, amiből a kis páciensek karácsonykor minden nap a remény egy üzenetét húzhatják ki. A reklámban arra kérik a nézőket, hogy küldjék el üzeneteiket a kórház gyermekeinek, „hogy ezzel segítsenek Isten gyógyító jelenlétét ezen a karácsonyi ünnepen is megmutatni”.

Az EPSN hallgat az esetről. Semmi nem látszik náluk abból a gyorsaságból, amellyel májusban reagáltak, amikor elhatárolódtak egyik munkatársuktól, egy sportújságírótól, aki egy tévé-vitában azt mondta, hogy azok az emberek, akik kiélik homoszexuális hajlamaikat „a Biblia szerint vétkeznek”. A sportújságíró rögvest a homo-lobby és mindenfajta „jóember” vad kampányának céltáblája lett. Az EPSN tévéadó akkor villámgyorsasággal reagált, és hivatalos nyilatkozatban közölte, hogy elhatárolódik munkatársuk kijelentésétől, és „tökéletesen támogatja a szexuális különbözőségeket”.

Az EPSN fő tulajdonosa a Disney Corporation, ami évek óta aktívan támogatja a homo-lobby törekvéseit.

E hírrel kapcsolatban lásd a honlap következő cikkét:
     Ez a Sátán működése, nem az ember pénzmohóságának eredménye


3.
Uruguay „szegény” elnöke legalizálta a homo-„házasságot” és a marihuánát

Kicsoda José Mujica, a „szegény elnök”, aki Uruguay-t a fejetetejére állítja az abortusz, a homo-„házasság” és a drogok engedélyezésével? A média spórolós és szerény gesztusai miatt ünnepli, miközben ő az országot a radikális liberálisok kísérleti területévé teszi.

José Alberto Mujica Cordani, El Pepe-nek becézve, december 11-én újabb győzelmet aratott, amikor elérte, hogy a szenátus legalizálta a marihuána termesztését és eladását. A 3,2 millió lakosú Uruguay, kétszer nagyobb, mint Ausztria, beékelve a két óriás, Argentína és Brazília közé, ezzel a döntésével a világsajtó érdeklődésébe került, ellentétben a korábbi időszakkal, amikor teljes csendben zajlott az ország liberalizálása.

Pepe Mujica-t, egy bevallottan ateistát 2010-ben választották államfővé. A 60-as években az egyik kommunista gerillacsapat tagja volt, ami szovjet segítséggel a legtöbb latin-amerikai országban jelen volt és garázdálkodott. 14 évet ült ezért börtönben, ahonnan 1985-ben szabadult. 1989-ben a marxista-leninista párt (Movimiento de Participación Popular = MPP) alapítói közé tartozott, amit 1994 óta a parlamentben képvisel. Felesége szintén tagja a párt elnökségének és a parlamentnek is.

Mujica liberalizálása a drogok területén csak egyike „újításainak”. El Pepe, aki hivatalosan azt állítja magáról, hogy virágtermesztő, valójában soha nem végzett kenyérkereső munkát. Államfővé választása óta a radikális baloldali populizmust testesíti meg, országának olyan képviselője, aki nem az általános jólétet, hanem ennek ideológia által motivált szétbomlását tűzte ki célul. De ahhoz ért, hogy forradalmi szellemiségét a tömeg előtt eltitkolja.
     Kívülről nagyon figyel a gesztusokra, melyek a médiának tetszenek, ahol emiatt mint „a nép iránt szívvel” viseltető baloldali államfőt ünneplik. A baloldali újságok „a világ legjobb elnökének”, egy másik „a világ legszegényebb elnökének” titulálja, mert államfőként is a farmján lakik, és fizetésének csak egy tizedét veszi fel. [No lám, egy második Bergoglio – kíváncsi vagyok, Uruguayban mennyibe kerül az államkasszának az effajta szerénység?] A maradékot olyan szervezeteknek ajándékozza, melyeknek politikai irányvonalát támogatja. [Gondolom, azok meg visszajuttatják neki, vagy pénzben, vagy szavazatokkal.] Az olasz La Repubblica újság néhány héttel ezelőtt mint „a szerénység szimbólumát” és „anti-fogyasztót és ateistát, akit a szegények szeretnek, és a gazdagok gyűlölnek” ünnepelte.

2010-es hivatalba lépése óta Uruguay a bal-liberális politikusok kísérleti területe lett. Első hivatali cselekedete az abortusz engedélyezése volt, amit elődje, Tabare Vazquez elnök – hivatására nézve orvos – megvétózott és tekintélyének latba vetésével meggátolt. Mivel pártja, a szocialista párt az abortusz legalizálása mellett szállt síkra, Vazquez kilépett a pártból. A „szegény” Mujica-nak nincsenek ilyen gátlásai. Megválasztása után kijelentette, hogy az abortusz a nők joga, ezért engedélyezteti. Ezután sikerült neki elérni, hogy Uruguay lett az első latin-amerikai ország, mely legalizálta a homo-„házasságot”.


4.
Brutális rendőri beavatkozás a keresztények ellen Indiában

December 11-én Delhiben a rendőrség botokkal és vízágyúval erőszakosan lépett fel a békésen tiltakozó püspökök, papok, nők, laikusok és apácák ellen, akik az indiai parlament előtt India őslakóinak diszkriminációja ellen tüntettek. Új-Delhi érseke, Anil Couto is részt vett a demonstráción, a helyi klérus mintegy 300 tagjával együtt őt is letartoztatták.

Az őslakók ki vannak zárva a hindu kasztrendszerből és érinthetetlennek számítanak. India függetlensége óta sok – elsősorban a szociális juttatások, az oktatás és a munkapiac – területén hátrányt szenvednek az indo-áriákkal szemben.

A békés demonstráció, melyhez számos keresztény felekezet képviselője csatlakozott, köztük Delhi katolikus püspöke, de protestáns pásztorok is, a parlament elé tartott, de oda nem érkezett meg, mert a rendőrség erőszakosan feloszlatta őket.

Az őslakosok között – Gracias bíboros szerint – 20 millió keresztény van [szerintem ez elírás], akik szintén szenvednek a diszkrimináció miatt.


Végül egy jó hír, ami azért is olyan drága, mert manapság igen-igen ritka


5.
Ausztrália alkotmánybírósága megbuktatta a törvényt és minden homo-„házasságot” érvénytelenített

Október 27-én Canberra állam parlamentje (Australian Capital Territory) olyan törvényt hozott, mellyel területén legalizálta a homo-„házasságot”. Azóta 27 homo-pár kötött ott „házasságot”.

Az ausztrál alkotmánybíróság azonban most, mint alkotmányellenest eltörölte ezt a törvényt, és a 27 házasságkötést semmisnek jelentette ki. „A 2004. évi alkotmánytörvény a házasságot egy férfi és egy nő között ismeri el”, áll az alkotmánybírák jelentésében. Ezt a törvényt a nyolc állam egyikében hozott döntés nem írhatja felül, írták a bírák.


Feltéve: 2013. december 15.


vissza

a HÍREK oldalra                              a KEZDŐLAPRA