Bergoglio személyazonossági igazolványai
(forrás: www.katholisches.info és www.kath.net – 2014. február 17. és 18.)

Úgy tűnik, Bergoglio nem bírja ki, hogy a média mással is foglalkozzon, mint vele, ezért most újabb anyagot szolgáltatott, amin pár napig elcsámcsoghat a világsajtó. Német nyelvterületen először a katholisches.info foglalkozott az új témával, majd szépen sorjában a többiek is átvették a hírt, amit végül ez a honlap is leközöl, mint újabb jelét annak, hogy Bergoglio nem tudja elviselni, hogy ne ő legyen állandóan a lapok első oldalán, és annak, hogy továbbra sem tekinti magát pápának (valószínűleg fogalma sincs, hogy ki is az a pápa valójában). Ezzel kapcsolatban ajánlom Martin atya „A kiforgatott katolicizmus” című interjújának az újraolvasását, melyből részletek „Senki nem bosszúállóbb, mint Jézus, ha valaki ahhoz nyúl, ami Hozzá tartozik” cím alatt a honlapon is találhatók.

Elsőnek a katholisches.info február 17-i cikke:

„Argentinként akarok utazni”

Ferenc pápa [?] lemond a Szentszék diplomata-útleveléről, és májusban argentin útlevelével akar Izraelbe utazni. Ez okból kérvényezte argentin személyi igazolványának és útlevelének a megújítását. Ennek árát állítólag saját maga fizette ki.

„Az egész világot argentin útlevéllel akarom beutazni”, mondta állítólag Ferenc pápa [?] néhány nappal ezelőtt Argentína Szentszéknél akkreditált nagykövetének, Juan Carlos Cafiero-nak. Igazolványai hamarosan lejártak volna, ezért fordult azok meghosszabbításért a nagykövethez.

Ahogy a nagykövet a Vatican Insider-nek megerősítette, Ferenc a múlt héten vette fel vele a kapcsolatot, és kérte meg az igazolványok megújítására. A római argentin konzulátus munkatársai ezt követően keresték fel Ferenc pápát [?], hogy az útlevelét megújítsák, illetve ennek feltételeként a személyi igazolványának érvényességét meghosszabbítsák.

Az argentin követség ezután megmutatta a sajtónak mindkét megújított dokumentumot, melyeknek kiállítási dátuma: 2014. február 14., érvényességi idejük 2029. Az igazolványfotó Ferencet a pápa fehér öltözetében mutatja a fehér pileolus-szal.
     A pápa a Vatikán állam polgára, és ezért utazhatna diplomata-útlevéllel. A pápa útlevele hagyományosan a 001 sorszámot viseli. Ilyen Ferenc számára is készen áll.

A két argentin igazolványt a napokban fogják hivatalosan átadni a Santa Marta vendégházban, ahogy ezt Argentína belügyminisztere, Florencio Randazzo a sajtóval közölte [remélhetőleg megint óriási médiafelhajtás közben]. „Az országunk iránti eme gesztus nagy büszkeséggel tölt el bennünket”, mondta a miniszter.


A www.kath.net, melynek tulajdonosai törik-zúzzák magukat, hogy mindig a lehető legalázatosabban hajlongjanak a Vatikán mindenkori urai előtt, másnap, február 18-án hozta csak le a hírt (amit ugye nem másíthatott meg, hiszen azt az argentin belügyminisztérium fotókkal dokumentálva hivatalosan tett közzé), de legalább, hogy mentse, ami még menthető, gyorsan helyesbített.

A Vatikán helyesbít: A pápa nem argentinként utazik

Az argentin belügyminisztérium közleménye szerint Ferenc pápa [?] új igazolványokat kapott. „Ferenc kifejezetten azt kérte, hogy ne részesüljön semmilyen előnyben, hanem kérését a megszokott hivatali úton teljesítsék”, közölte a hivatal Buenos Airesben. Ennek megfelelően a pápától [?] Rómában ujjlenyomatot vettek, lefényképezték, és aláíratták vele a dokumentumokat.

Az illetékes miniszter el volt ragadtatva a pápa [?] viselkedésétől, amennyibengy ő tudatosan argentin állampolgárként akar a világon utazni; ez a gesztus büszkeséggel tölti el az országot.

UPDATE:
A Vatikán képviselői Ferenc pápa [?] kérvényét barátságos gesztusnak és a hazájával való összetartozás kifejeződésének nevezték. Ugyanakkor közölték, hogy olaszországi lelkipásztori, valamint a külföldi látogatásait mint a katolikus egyház feje és a Szentszék legmagasabb rangú reprezentánsa teszi meg. Ugyanezen rang alatt fogja nemsokára jordániai és izraeli utazását megkezdeni. Ferenc már mint bíboros rendelkezett vatikáni diplomata útlevéllel.


FONTOS!
Martin atya interjújának teljes szövege itt található:
     http://ebookbrowse.com/2-malachi-martin-a-kiforgatott-katolicizmus-pdf-d357025774
A tanulmány 42-én oldalán Martin atya ezt mondja: »Ebbe a hivatali szervezetbe [mármint a Vatikán hivatali szervezetébe] már a 60-as évek elején befészkelte magát egy tényező, amelyet a római szóhasználat az ellenegyház szupererejének nevez.« [Ezzel kapcsolatban lásd Martin atya 1996-ban megjelent „Az utolsó pápa” (Windswept House) című könyvének „A végidő előjelei” című bevezetőjének „1963. június” című fejezetét, mely ezzel a mondattal kezdődik: „A bukott arkangyal, Lucifer intronizációja a római katolikus citadellában 1963. június 29-én zajlott le.”]
     »Ez az erő eltökélte magát, hogy megváltoztatja az Egyház szerkezetét. Róma ne uralkodjék többé az Egyházon. Róma váljék egy információs központtá, a pápa pedig egyfajta tiszteletbeli elnöke legyen egy teljességgel különböző közösségekből álló hatalmas szervezetnek, mely közösségek mindegyikének saját gondolkodás- és látásmódja, valamint saját hite és imádságai lesznek.«

Bergoglio újabb tette, azt a csendes őrültet juttatja az ember eszébe, aki szabadon járva olyan üzleteket köt, amivel állandóan a csőd szélére juttatja rokonait, akik aztán rohannak utána, hogy az okozott károkat valahogy megpróbálják helyrehozni.


Feltéve: 2014. február 19.


vissza

a VATIKÁN oldalra                              a KEZDŐLAPRA