Montinit, alias VI. Pált 2014. október 19-én fogják boldoggá avatni
(forrás: www.kath.net – 2014 május 7. és 10.)

VI. Pált (1963-1978) Bergoglio október 19-én fogja boldoggá avatni – közölte a Vatikán május 10-én, szombaton, és egyúttal egy orvosilag megmagyarázhatatlan gyógyulást, mint VI. Pál közbenjárására bekövetkezett csoda elismerését is bejelentette. A bíborosok és püspökök kedden hitelesítették a csodát. Ezt követően Bergoglio fogadta a Szenttéavatási Kongregáció prefektusát, Angelo Amato bíborost, és felhatalmazta őt a rendelet nyilvánosságra hozatalára.

A médiában megjelent hírek szerint a csoda egy magzatnak az anyaméhben történt gyógyulása, amit 2001-ben az Egyesült Államokban állapítottak meg. Az orvosok a magzatnál súlyos agykárosodást és további súlyos ártalmakat diagnosztizáltak. Az anya visszautasította az abortuszt, és helyette egy apácához fordult segítségért, aki személyesen találkozott VI. Pállal. Az ő ajánlására imában fordult VI. Pálhoz, miközben öltözetének egy kis darabját szorongatta.

A boldoggá avatásra az októberi világ-püspök-szinódus [ahol az újraházasodott elváltak áldoztatásáról döntenek] záróakkordjaként kerül sor. 1965-ben VI. Pál hívta életre a szinódust, mint állandó intézményt a II. Vatikáni Zsinat ösztönzésére.

[A hírrek kapcsolatban az idegen nyelveken tudóknak ajánlom Don Luigi Villa Montiniről írt tanulmányát: lásd itt: http://padrepioandchiesaviva.com/]


Feltéve: 2014. május 15.


vissza

AZ IDŐK VÉGE oldalra                              a KEZDŐLAPRA