O’Malley bíboros újrakeresztelése
(forrás: www.katholisches.info – 2014. január 16.)

A kapucinus Sean Patrick O’Malley bíboros a katolikus egyház leismertebb képviselője az USA-ban. A utolsó konklávén ő is a legfontosabb pápajelöltek között volt. Bergoglio beválasztotta a bíborosi tanácsába, tehát egyike a C8-csoport tagjainak (Észak-Amerikát képviseli ott), akik Bergogliot a kúria reformjában és az egyház vezetésében segítik. – 2014. január 12-én ez a főpap egy metodista lelkésznőtől „megújíttatta” keresztségét.

Korábban O’Malley bíboros arról volt híres, hogy kiáll az abortusz ellen. Abban az amerikai püspökök között dúló vitában, hogy az abortuszt pártoló politikusok áldozhatnak-e vagy sem, O”Malley „visszafogott pozíciót foglalt el”.

Bergoglio alatt egy új O’Malley formálódott. A bíboros egy ökumenikus rendezvényen most vasárnap egy metodista „papnőtől” hagyta, hogy az „megújítsa” a keresztségét. Lásd a mellékelt fotót. O’Malley bíboros keresztelésének „megújítását” Anne Robertson lelkésznő, a Massachusetts Bible Society igazgatónője a Sudbury United Methodist templomban hajtotta végre. A rendezvényt, egy imatalálkozót e közösség fennállásának 50 éves jubileumának alkalmából rendezték.

Anne Robertson eddig gyerekeket és fiatal felnőtteket keresztelt. Álmában sem gondolta soha, hogy egyszer a római katolikus Anyaszentegyház – jobban mondva a zsinati egyház – egyik bíborosának a keresztségét fogja rituálisan megújítani.

Az újegyház főpapjaival, különösen a C8 tagjaival, kapcsolatban lásd a honlap következő cikkét:
     Bergoglio tanácsadója korrigálja Jézust, és eltörli a poklot és a tisztítótüzet


Feltéve: 2014. január 18.


VISSZA


vissza

a KÖNYVTÁR oldalra                              a KEZDŐLAPRA