Shimon Peres: Az ENSZ-t helyettesítsék az „Egyesült Vallások Szervezetével”, melynek Bergoglio legyen a feje
(forrás: www.katholisches.info – 2014. szeptember 4.)

Bergoglio szeptember 4-én délelőtt Shimon Peres, Izrael korábbi államfőjét fogadta a Vatikánban. A találkozón az izraeli politikus azt javasolta Bergoglio-nak, hogy az Egyesült Nemzetek Szövetségét pótolják az Egyesült Vallások Világszervezetével, és ennek vezetését ő vállalja el.

Ez év június 8-án Peres még hivatalban levő államfőként vett részt a Vatikánban a Bergoglio szervezte béke-imatalálkozón [ami után az utóbbi évek legvéresebb harca robbant ki a zsidók és palesztinok között]. Július 24. óta Reuven „Ruby” Rivlin Izrael új államfője.
     Peres a Famiglia Cristiana hetilapnak adott interjújában azt mondta, hogy az ENSZ-nek lejárt az ideje, és a mának a Vallások Egyesült Világszervezetére van szüksége.
     A találkozó után Peres az ANSA állami olasz sajtóügynökségnek ezeket mondta: „Úgy gondolom, hogy kellene lennie egy »Egyesült Vallások alapokmányának«, ugyanúgy, ahogy az ENSZ-nek is van alapokmánya. Ennek az új alapokmánynak minden hitvallás nevében arra kellene szolgálnia, hogy kimondja, hogy az emberek legyilkolásának, a tömeggyilkosságoknak, ahogy ezeket az elmúlt hetekben láttuk, semmi közük a valláshoz.” [Peres szerint az Ószövetségben a zsidó nép hogyan hódította meg Palesztinát? Dialógussal? Vagy háborúkkal, melyekben a zsidóknak senkit sem szabadott életben hagyni?]

A most 91 éves Peres, aki az egykori lengyel (ma Fehér-Oroszországhoz tartozó) Wischnewa-ban született, és aki 2007-2014-ig Izrael államfője volt, így folytatta: „Mi a múlttól teljesen különböző új háborúkat élünk át, mind a technikát, mind ezek motivációját tekintve. [Jé, én azt olvastam, hogy Mohamed megparancsolta a szent háborút, és az iszlám e parancsnak engedelmeskedve hódította meg a fél világot, meg hogy a zsidók azért űzték el a palesztineket a földjükről, mert zsidó származásúként őseik földjén akartak zsidó államot alapítani, meg azt is, hogy az írek polgárháborúja is a vallásuk különbözősége miatt folyt, stb. stb.] Hogy ezzel szembeszálljunk, ezért van az ENSZ. Ez azonban egy politikai szervezet, aminek se saját hadserege nincs, ami az egyes országoknak van, se meggyőződése, ami a vallásoknak van. [Na de, a sok különböző meggyőződésből hogyan váljon egy meggyőződés, ha nem úgy, hogy mindenki feladja a sajátját – tehát ezt követően nekik sem lesz többé meggyőződésük.] És ez meglátszik, mert például, ha az ENSZ békefenntartókat küld a Közel-Keletre, akik a Fidzsi-szigetekről vagy a Fülöp-szigetekről jönnek, és a terroristák foglyul ejtik őket, mit tehet az ENSZ-főtitkár? Egy szép nyilatkozatot ad, mely a pápa egyetlen prédikációjának erejét és hatékonyságát sem éri el, mely a Szent Péter térre fél millió embert gyűjt össze.” [Hihetetlen! Az Isten-ellenes megnyilvánulásokban az ostobaság a legnagyobb és legmeglepőbb tünet.]

Peres mindehhez rögtön hozzáfűzte: „Ha ma körülnézek, egy dolgot állapítok meg: Talán a történelemben először [szegény Peres, mennyire nem ismeri se a történelmet, se a vallásokat, még a sajátját sem] a Szentatya [azaz Bergoglio] egy mások által elismert vezető egyéniség, akit mint ilyet nem csak sok ember tisztel, hanem a különböző vallások és ezek képviselői is. Sőt, talán ő az egyetlen valóban elismert vezéregyéniség. Ezért ötlött fel bennem az, amit neki felajánlottam.”

(A katholisches.infon a fenti cikkhez csatolt fotó bal oldalán Bergogliot valamelyik protestáns eretnek áldja meg éppen a Vatikánban. A kép címe ez: Ki hitte volna ezt valaha is?)


Feltéve: 2014. szeptember 18.


vissza

a HÍREK oldalra                              a KEZDŐLAPRA