Kifejező képek [„zsinati egyház” állapotáról]
Írta: Giuseppe Nardi
(forrás: www.katholisches.info – 2015. február 24.)

[megj.: A lenti szövegben szereplő „zsinati egyház” helyén az eredeti cikkben a „katolikus Egyház” név áll, és a címek nem állnak idézőjelben, valamint a két „zsinati pápa” sem polgári nevükön szerepel. A cikket azért közlöm mégis, mert e képeknél jobban aligha lehetne a „zsinati egyház” képtelen, anti-katolikus helyzetét képekkel illusztrálni.]


A „zsinati egyház” 2013. február 28. este 20 óra – Ratzinger lemondása – óta az anomália állapotába lépett [egy szekta törvényszerűen kerül egyre rendellenesebb állapotba]. … A 2013. március 13-án – azaz pont két évvel ezelőtt – kezdődő „pontifikátus” csak ugyanennek az anomáliának második része.

A Chiesa e postconcilio honlap két aktuális jelenetről tett közzé képeket az interneten, melyek ezt az anomáliát dokumentálják. Mindkét kép püspökök és bíborosok pápát illető hódolatát mutatja. Ami nem stimmel rajtuk: nem Bergoglio-ról van szó, hanem egy nyugdíjas „pápa” egyházjogilag nem létező és teológiailag nem magyarázható figurájáról.

Abban – úgy tűnik – mindenki egyetért, elsősorban saját maga, hogy Ratzinger nem pápa már.
     Első kép: A tiszteletadás szerint azonban Az ukrán püspököket a vatikáni kertekben egy pápa áldja meg, aki azonban nem Bergoglio. A püspökök éppen a Bergoglio-nál tett ad-limina látogatásukról érkeztek ide.
     Második kép: A tiszteletadás szerint a bíborosok a Szent Péter bazilikában a konzisztórium alatt egy pápa előtt hajlanak meg. Bergoglio azonban jópár méterrel odébb áll, és éppen új bíborosokat kreál.

Egy anomália köztudottan egy másik anomáliát von maga után. Hogy ennek az állapotnak mikor lesz vége, senki nem tudja. Mindenesetre tény, hogy normális körülmények között a nyugdíjas Ratzinger „pápa” még mindig „pápa” lenne, és hivatalban levő „pápa” Buenos Aires nyugdíjas érseke. Ily módon 2016. decemberéig még részt vehetne egy konklávéban, de mint nyugalmazott már nem lehetne többé papabile.


Feltéve: 2015. március 13.


VISSZA


vissza

a KÖNYVTÁR oldalra                              a KEZDŐLAPRA