P. Fidenzio Volpi halott
(forrás: www.katholisches.info – 2015. június 8.)

2015. június 7-én délelőtt 11 órakor Pater Fidenzio Volpi, az Immaculata Ferencesei kongregáció kinevezett apostoli biztosa, 75 éves korában rövid súlyos betegség után – nemrégen agyvérzést kapott – elhunyt. Ezt a kapucinusok San Carlo provinciája adta hírül.

A kapucinus rend tagjának, Volpi páternek június 10-én tartják a rekviemet a falakon kívüli San Lorenzo bazilikában. Eltemetni Bergamoban fogják június 11-én az ottani temető Ognissanti templomában.

Volpi, akit Bergoglio 2013 júliusában nevezett ki a ferencesek apostoli biztosának, és aki azóta szinte lenullázta az addig szépen fejlődő rendet (számtalan házukat bezáratta, csakúgy, mint a szemináriumukat), és aki odáig vetemedett, hogy a rendalapító, Manelli atyát és rokonait lopással is megvádolta, nem sokkal azután kapott agyvérzést, hogy a bíróság elmarasztalta abban a perben, amit Manelli atya rokonai indítottak ellene rágalmazás miatt.

Roberto Mattei professzor hosszú cikkben – Véget ért Volpi atya érája címmel – számolt be erről, amit azonnal követett a rend mostani fő emberének – akinek a feljelentésére váltották le annak idején az egész vezetőséget, és helyezték a rendet apostoli biztos vezetése alá – Bruno atyának tiltakozása, miszerint Volpi atya hamarosan visszatér, és folytatja munkáját. Nos, még sem így történt.

A ferencesekről lásd a honlap következő cikkét: Pio atya jóslata: „Csak sötétségek várnak ránk, mindenütt csak sötétség”.

(Az első fotón Bergoglio és Volpi látható nem sokkal az utóbbi kinevezése után a Santa Maria Maggiore bazilikában, a másodikon a kapucinus provincia halotti jelentése. Nem tudom, hogy jól látok-e? Mert én semmiféle keresztény szimbólumot nem fedezek fel rajta.)


Feltéve: 2015. június 9.


vissza

a HÍREK oldalra                              a KEZDŐLAPRA