„Jézusnak is meg kellett előbb tanulnia kibírni a sokféleséget”
(forrás: www.katholisches.info – 2016. január 13.)

Az egyház válságát gyakran a püspökök válságaként írják le. Ehhez a főpapi válsághoz a korszellemhez és a politikai hatalomhoz való dörgölődzés is hozzátartozik. Mostanában a zsinati egyház vezetőinek köreiben elsősorban a tömeges bevándorlás feltétel nélküli támogatása és Európának az ezzel együtt járó iszlamizálása élvez különös népszerűséget. Ennek igazolására minden eszközt felhasználnak, melyek mind együtt járnak Jézus Krisztus, igaz Isten és igaz ember, közönséges emberi szintre való degradálásával.

Az osztrák Gurk-Klagenfurt egyházmegye „püspöke”, Alois Schwarz 2016. január 7-én az osztrák pasztorális intézet salzburgi kongresszusán – melynek témája jellemző módon „Pluralitás a társadalomban és az egyházban” címet viselte – tartott megnyitó beszédében egészen elképesztő példáját adta az Isten-gyalázásnak. Miként erről az osztrák püspöki konferencia sajtóhivatala és a Gurk-Klagenfurt egyházmegye internetes oldala beszámolt [tehát utólag sem tűnt fel senkinek, hogy micsoda blaszfémia ilyet mondani], Schwarz a mintegy 300 résztvevő előtt ezt mondta: „Jézusnak is meg kellett előbb tanulnia kibírni a sokféleséget.”

Jézusnak előbb meg kellett „tanulnia Izrael, a kiválasztott nép határain túl az »idegenekkel« szemben megnyílni és az ő üdvhöz való hozzájutásukat is elismerni”, mondta Schwarz [németül: Jesus habe erst „lernen“ müssen, „sich über die Grenzen des erwählten Volkes Israel hinaus auch ‚Fremden‘ gegenüber zu öffnen und ihren Zugang zum Heil anzuerkennen“]

„Isten megerősít abban, hogy kibírjuk a sokféleséget”, idézi a sajtó Schwarzot, aki Jézus „tanuló processzusáról” beszélt. Jézus „megtanulta, hogy mindenki számára rendelkezésre álljon, és megengedje a sokféleséget”, mondta Schwarz.


Feltéve: 2016. március 24.


vissza

a HÍREK oldalra                              a KEZDŐLAPRA