„A terrort Európa vetette el”
(forrás: www.kath.net – 2016. március 24.)

A szír-katolikus „érsek”, Jacques Behnan Hindo szerint a brüsszeli merényletekért a nyugati országok közel-keleti politikája is felelős. Ártatlan polgárok „azt aratták le, amit európai körök és hatalmak az elmúlt években Szíriában és Irakban vetettek el”, mondta Hindo, a szíriai Hasak-Nisibi főpásztora az olasz SIR sajtószolgálatnak adott interjújában.

Európában különböző politikai vezetők a szír elnök, Baschar al-Assad megbuktatását tették meg céljuknak, és közben évtizedeken keresztül a Szaúd-Arábiával és az arab emirátusokkal való kapcsolatokat részesítették előnyben. Megengedték ezeknek az államoknak, hogy egész Európában, Belgiumban is, mecsetek hálózatát finanszírozzák, melyekben a radikális iszlámot prédikálták.

E politika mögött elsősorban gazdasági érdekek és az olajsejkek milliárdos szerződései állnak, mondta Hindo. Olyan pénzforrásokról van szó, „melyek a terror központjait is finanszírozzák”.

Hindo a Törökországgal szembeni európai politikát is bírálta. Európa önként teszi magát „a törökök túszává”. Bár megérti az európaiak problémáját, de azt tudniuk kell, „hogy azok az elűzöttek, akiket 2015-ben Európa felvett, a népességnek nem több, mint 0,2 százalékát teszi csak ki”, mondta Hindo.


Feltéve: 2016. március 24.


vissza

a HÍREK oldalra                              a KEZDŐLAPRA