Az Iszlám Állam Bergoglionak: A mi háborúnk vallási háború Allah nevében
(forrás: www.kath.net – 2016. augusztus 5.)

Az Iszlám Állam a napokban reagált Bergoglionak az iszlámról és a terrorról tett kijelentéseire, és saját újságja, a „Dabiq”-on keresztül Bergoglio azon kijelentését, miszerint a muzulmánok békét akarnak és az Iszlám Állam tetteit a gazdasági problémák motiválják, naiv véleményként bírálta.

Az Iszlám Állam szerint a mostani harc „istenileg igazolt háború a muzulmán nemzet és a hitetlenek népei között”. Ezt a háborút a kard fogja eldönteni. Az IS ezt követően kijelentette, hogy nem hagyják abba a hitetlenek gyűlöletét, akkor sem, ha az Iszlám Állam bombázásának vége lesz. „A mi gyűlöletünk nem fejeződik be addig, amíg az iszlámot nem fogadjátok el. És még ha meg is fizetitek a hitetlenekre kirótt adót, hogy az iszlám fennhatósága alatt élhessetek, akkor is gyűlölni fogunk benneteket.”


[Logikusan vetődik fel a kérdés, hogy az iszlamisták vajon terveznek-e merényletet Bergoglio és társai ellen vagy sem. Mivel Bergoglio teljes mellszélességgel segít nekik céljaik elérésében, azaz a kereszténység és keresztények teljes kiirtásában, dőreség lenne őt bántaniuk. Másfelől azonban a történelem azt bizonyítja, hogy a forradalom elsőnek a saját gyermekeit falja fel.
     Az iszlámmal kapcsolatban lásd – többek között – a honlap következő cikkét.]


Feltéve: 2016. augusztus 7.


vissza

a HÍREK oldalra                              a KEZDŐLAPRA