Bergoglio újabb felségárulása
Vallások-közötti ima-kezdeményezés a koronavírus ellen

(forrás: www.kath.net és vaticannews – 2020. május 2., 3. és 4.)

Bergoglio, 2020. május 3-án a Regina coeli után bejelentette: „Mivel az imának univerzális értéke van, elfogadtuk a "Legfőbb Bizottság az Emberek Testvériségéért" javaslatát, miszerint május 14-én az összes vallás hívei imában és böjtben egyesüljenek lelkileg, valamint gyakorolják a felebaráti szeretet cselekedeteit, hogy ily módon kikönyörögjék Istentől, hogy segítsen az emberiségnek a koronavírus-világjárvány leküzdésében.”

A "Legfőbb Bizottság az Emberek Testvériségéért" (Higher Committee of Human Fraternity) nevű intézményt 2019. szeptemberében alapították Rómában. A bizottság tagjai keresztények, mohamedánok és zsidók, maga a bizottság az Egyesült Arab Emirátus felügyelete alatt áll. Ez a bizottság gondoskodik az emberek közötti testvériségről szóló, 2019. februárjában Bergoglio és az Al-Azhar főimámja, Al-Tayyeb által Abu Dhabiban aláírt dokumentumban foglaltak megvalósításáról.

A bizottság pont elmúlt szombaton, május 2-án, a nagy hitvédő, Szent Atanáz püspök ünnepnapján tette közzé meghívóját a „vallásközi imára a korona-válság ellen”. A bizottság „a világ összes vallásának vezető személyiségeihez és a világ embereihez fordul, tekintettel a korona világjárvány nagy veszélyére, hogy imádkozva, böjtölve, és az irgalmasság műveinek végzésében forduljanak istenhez és imában könyörögjenek hozzá”. Egyúttal azt javasolják, hogy május 14-e legyen ezentúl „az ima és böjtölés, valamint az irgalmasság tettei és az emberekért mondott ima napja”.
     „Arról van szó, hogy visszahozzuk az embereknek a biztonságot, a stabilitást, egészséget és a jólétet. [!!!] A világjárvány lehetőséget adhat az emberiességben és az együttműködésben való növekedésre – hogy világunk e járvány után emberibb és testvéribb legyen, mint korábban.” A bizottság meghívójában külön kiemelte az egészségügy és a kutatás jelentős szerepét a világjárvány megfékezésében.

Lásd e témában a honlap eme két cikkét:
     „Nostra aetate-től „Assisi szellemén” át „Abu Dhabi szelleméig” – mindez Szent Ferenc felismerhetetlenségig eltorzított nevében”
     „Tanuljunk meg mi is örömmel szenvedni Jézussal együtt”


[1. Nem tudom, hogy létezett-e valaha is ennél képmutatóbb, hazugabb felhívás. 2. „Rajtam kívül ne legyen más Istened”, így szól az első, a legfőbb parancsolat. Vajon meddig engedi meg a Teremtő egy Isten, a Világmindenség Ura ezt az aljas felségárulást? Létezett-e valaha a földön olyan hatalom, ami ezt a halálos bűnt nem a legsúlyosabb büntetéssel torolta meg?]


Feltéve: 2020. május 4.


vissza

AZ IDŐK VÉGE oldalra                              a KEZDŐLAPRA