Bamberg érseke a „szentek visszatérését” követeli
(forrás: www.kath.net – 2006. március 1.)

Ludwig Schick, Bamberg érseke hamvazószerdán a bambergi dómban a „szentek visszatéréséről” beszélt. Prédikációjának középpontjába a szenteket helyezte, a művészek és publicisták figyelmét arra hívta föl, mekkora jelentőséggel bírnak a szentek az emberek életében.

„Szentjeink ablakok, amelyeken keresztül Isten szeretete a világba kisugárzik. A szentek olyan nők és férfiak voltak, akik Krisztushoz orientálva magukat az Evangélium értékeit és erényeit élték és terjesztették.” A szentek olyan emberek, akik által a Jóisten arcot nyer, és akik által az emberek olyan szívet nyerhetnek, amellyel az embereket szeretni lehet. A szentek megmutatják az utat Istenhez és Jézus Krisztushoz, akit érdemes követni.

Schick érsek sajnálatát fejezte ki, hogy manapság az emberek hétköznapjaiban a szentek egyre kevesebb figyelmet kapnak. „A szentek a felebaráti szeretet, és a szegényekkel és a gyengékkel való szolidaritást képviselték. Az egyházi mártírok eltűnésével az emberek egymáshoz való hűsége is elveszett.” És a szentek és a jámbor képek eltűnésével a hit is eltűnik, a vallási képzettség lecsökken és a templomi praxis egyre kevesebb lesz, állapította meg az érsek.


vissza

a HÍREK oldalra                              a KEZDŐLAPRA