A zöld fiatalok el akarják törölni a házasságot
(forrás: www.kath.net – 2006. február 26.)

A „Bündnis90/Die Grünen” (a német zöld pártok koalíciója) pártszövetség fiatal szárnya, a „Grüne Jugend” (Zöld Ifjak) a házasság eltörlését követeli. Ez az életforma „elavult”, áll a Berlinben ez év február 20-án nyilvánosságra hozott közleményükben, melynek címe: „A monogámia nem megoldás”.

A kis-család – papa, mama, gyerek – sok ember igényének nem felel meg, akik ehelyett inkább „határozott időre szóló kapcsolatot, több mint egy személlyel kötött kapcsolatot és barátságokat szex-szel” kívánnak életformaként.

Azoknak listája, akik a két személyes házasság és a kis-család társadalmi eszményképe miatt önmaguk kiteljesedésében masszívan akadályoztatva érzik magukat, igen hosszú. Nők, homoszexuálisok és mások is hátrányban vannak emiatt. A „Zöld Ifjak” eme követelésükkel hat fiatal keresztény-szocialista képviselő közös felhívására reagált, amely arra szólított fel, hogy a „hagyományos családmodellt a keresztény-szocialista pártban, mint megingathatatlan politikai eszményképet őrizzék meg”.

A zöldek ifjúsági szervezete ezt a felszólítást így kommentálta: „Még az örök elmaradottak, mint ezek a – bár csak biológiailag – fiatal keresztény-szocialista képviselők, sem hunyhatják be szemüket a társadalmi realitások elől.”


vissza

a HÍREK oldalra                              a KEZDŐLAPRA