A homo-lobby demonstrációt szervez a családok világtalálkozója ellen
(forrás: www.kath.net – 2006. június 16.)

Valencia/Spanyolország
A spanyol kormány Jose Luis Rodriguez Zapatero vezetése alatt támogatja azt a homoszexuális konferenciát, amely XVI. Benedek pápának a családok Valenciában júliusban megrendezésre kerülő V. világtalálkozója előtt kerül megrendezésre. Valencia érseke, Agustin Garcia-Gasco a pápát és az Egyházat „sértő provokációnak” nevezte a homoszexuálisok találkozóját, amelynek keretében egy Gay-Pride demonstrációt is szerveznek a családok világtalálkozója ellen.

A kormány, a szociális minisztérium és a helyi egyetem 17 ezer euroval támogatja a homoszexuálisok rendezvényét. Spanyolországban nem ez az első eset, hogy a kormányt azzal vádolják, hogy szándékosan provokálja ilyen módon az Egyházat. A kormány az elmúlt évben fogadta el azt a törvényt, amely a homoszexuálisok közötti kapcsolatot törvényes házasságnak ismeri el.

A Szentatya július 8-án és 9-én jön Valenciába a világtalálkozó záróünnepségeire, amely a következö motto alatt kerül megrendezésre: „A család terjeszti a hitet”. A rendezvény célja a családok segítése ebben a munkában. A pápa szombat este tartja a záróbeszédet, és vasárnap délelőtt a katedrálisban szentmisét mutat be.

Zapatero miniszterelnök nem fog részt venni a záróünnepségeken. „Semmi közöm hozzá”, nyilatkozta. XVI. Benedek pápa Juan Carlos királlyal és Sophia királynővel a városházán megrendezésre kerülő találkozása után az érseki palotában fog a miniszterelnökkel beszélni.


vissza

a HÍREK oldalra                              a KEZDŐLAPRA