„Ránk akarjátok kényszeríteni szexuális aberrációtokat?”
(forrás: www.kath.net – 2006. július 5.)

Jeruzsálem
Izrael főrabbija, Schlomo Amar XVI. Benedek pápától segítséget kért – a katolikus Egyház fejének síkra kell szállnia azért, hogy Jeruzsálemben megakadályozzanak egy több napos homoszexuális parádét.

A rabbi levélben arra szólította fel a pápát, hogy „eréllyel és határozottan szólaljon fel e szörnyű fenomén ellen, abból a reményből táplálkozva, hogy a különböző vallási vezetők általános tiltakozása felébreszti az elveszett szíveket, amelyek magukat csapják be és lelküknek mérhetetlen károkat okoznak. Ezen kívül a tiltakozás tartsa távol a gonosztevőket attól, hogy az emberi utat elátkozzák és megrontsák.”

Kedden különülésen találkoztak a knesszet képviselői a tervezett parádé miatt. Az ülésen a zsidó, a keresztény és a mohamedán szervezetek vezetői is részt vettek. Az ultra-ortodox Nissim Se´ev kijelentette: „A jeruzsálemi homo-parádé olyan, mint a disznók parádéja a templomhegyen. A szemét undorító parádéja.” A rendezvény szintén jelenlevő szervezőitől ezt kérdezte: „Fel akarjátok égetni Jeruzsálemet? Ránk akarjátok kényszeríteni szexuális tendenciátokat?” Két képviselő, akik helyeselték a parádét, e kijelentéseket „izgatásként” bírálták.

De a zsidó képviselők támogatást kaptak mohamedán kollégáiktól. „Ez téves fenomén, amit nem lehet azzal támogatni, hogy ezt a parádét engedélyezik”, mondta Ibrahim Zarzur. Chaleb Mgadalah arab képviselő arra szólította fel a szervezőket, hogy a három monoteista vallás felől jövő tiltakozás miatt gondolják át terveiket. Ja´akov Margi megjegyezte: „Még nincs eldöntve, hogy a homoszexualitás betegség vagy perverzió. ‘Büszkeség’ egy megvetésre méltó attribútum, amelyet ki kellene irtani.”

A homoszexuálisok, a biszexuálisok és a transzszexuálisok közösségének egyik képviselője a „Ha´aretz” című napilapban így tiltakozott: „Jeruzsálem nem csak a tietek. Nem azért jöttünk ide, hogy az utcán csináljunk szexet.”

A szervezők tervei szerint a parádé augusztus 11-én kezdődik és hat napig tart.

(A libanoni háború miatt a parádé – tudomásunk szerint – elmaradt.)


vissza

a HÍREK oldalra                              a KEZDŐLAPRA