Egy új kaliforniai törvény diszkriminálja a keresztényeket
(forrás: www.kath.net – 2006. augusztus 30.)

Kalifornia/USA
Minden szervezetet, amely valamilyen formában a kaliforniai államtól financiális támogatásban részesül, a jövőben arra köteleznek, hogy síkra szálljon a homoszexualitás, biszexualitás vagy transzszexualitás mellett.

Ezt az az új törvény írja elő, amelyet az állam kormányzója, Arnold Schwarzenegger hétfőn írt alá. A törvényjavaslatot a demokrata leszbikus aktivista, Sheila Kuehl terjesztette elő. Az új törvény szerint minden programnak, amelyet az állam támogat, minden kaliforniai állampolgárnak „teljes és egyenlő esélyt” kell lehetővé tennie, függetlenül az illető egyén szexuális beállítottságától.

A vallásos csoportosulásoknak és szervezeteknek ez arcul csapást jelent. Karen England, a „Capitol Resource Institute” vezetője az intézkedést „a vallásszabadság elleni támadásnak” minősítette. A törvény meg akarja akadályozni, „hogy erkölcsi és vallási elvekkel rendelkező polgárok hitüket kinyilváníthassák, és gyermekeiket e szerint nevelhessék”, panaszolta. Más oldalról is kritika érte a törvényt. A „Concerned Women of America” tagjai „homoszexuális indoktrinációról” beszélnek.

A törvény kihatásai egészen konkrétak: az iskoláskönyvekben a jövőben kizárólag pozitív megjegyzések szerepelhetnek a homoszexualitásról. Keresztény iskolák és egyetemek kevesebb pénzt kapnak, ha a homoszexualitással kapcsolatos véleményüket világosan kinyilvánítják.

A homoszexuális lobby Kaliforniában rendkívül erős, tárta fel James Hartline, egykori homoszexuális, most az élet és a család lelkes aktivistája. Ő derítette fel, hogy San Diegoban egy általános iskolában megengedték a tanulóknak, hogy egy „Gay Pride Parade”-n részt vegyenek.


vissza

a HÍREK oldalra                              a KEZDŐLAPRA