A Mun-szektához tartozik a leendő ENSZ-főtitkár?
(forrás: www.kath.net – 2006. október 8.)

Az amerikai média szerint a dél-koreai Ban Ki-mun, az ENSZ leendő új főtitkára magát „felekezet által nem kötelezett kereszténynek” nevezi. Ezt a kifejezést a koreai Sung Myung Mun „közösségi egyházának” hívei használják. „Természetesen az is lehet, hogy Ban valamilyen kis csoporthoz tartozik – akkor azonban más kifejezést kellene választania” – mondta Thomas Gandow a Berlin-Brandenburgi evangélikus egyház szekta-szakértője. Ban Mun szektához való tartozásának valódiságára utal az a tény, hogy a hír a Mun-szekta belső listáján kommentár nélkül megjelent közlemény nyomán terjedt el.

A hírek szerint a Mun-szekta már más tagján keresztül is befolyást nyert az ENSZ-ben. A szervezet világélelmezési programjának volt vezetője, Josetta Sheeran maga is tagja volt a szektának 1996-ban történt protestánssá válásáig.

Az 1954-ben Sung Myung Mun által alapított szektának világszerte körülbelül kétmillió híve van. Alapítójuk azt tanítja, hogy Jézus Messsiásként kudarcot vallott, mert nem alapított családot. Ezért ő, azaz Mun hívatott arra, hogy ezt a feladatot teljesítse. A „Washington Times” újság mellett a gazdaságilag nagyon sikeres szekta az amerikai hírügynökséget, az UPI-t is kontrollja alatt tartja. Állítólag a kommunista Észak-Korea egyetlen autógyárának, a Pyonghwa Motors-nak 70 százaléka is az ő tulajdonukban van.


vissza

a HÍREK oldalra                              a KEZDŐLAPRA