Homoszexuális csoportok ENSZ-tanácsadó státuszt kaptak
(forrás: www.kath.net – 2006. december 13.)

New York/USA
Az ENSZ most először ismert el három homoszexuális-szövetséget mint tanácsadói státusszal rendelkező nem-kormányzó-szervezetet. Az ENSZ gazdasági- és szociális bizottsága december 11-én többek között a német leszbikus- és buziszövetség (LSVD) erre vonatkozó kérelmét is elfogadta 24 igen, 16 nem és 10 tartózkodás mellett. Ugyanezt a státuszt kapta meg az európai leszbikusok és buzik nemzetközi szövetsége és a leszbikusok és buzik dán nemzeti közössége is.

A német delegáció masszív támogatásának köszönhetően az illetékes bizottságban „hosszú és kitartó tanácskozáson sikerült a leszbikus-buzi-szervezetek akkreditálása számára a többséget megszerezni”, áll az LSVD egyik közleményében. Finn képviselők is angazsálták magukat az ügyben. A homoszexuális szövetségek tanácsadói státusza ellen a Vatikán, afrikai és iszlám államok, valamint Oroszország és Kína tiltakozott.

A német leszbikus- és buziszövetség a „világkormány” fórumait arra akarja használni, hogy a „leszbikusok és buzik emberi jogainak szisztematikus megsértése ellen tiltakozzanak”.


vissza

a HÍREK oldalra                              a KEZDŐLAPRA