Az Egyház megváltoztatta az ú. n. „Amszterdam-imát”
(forrás: www.kath.net – 2006. december 5.)

Amszterdam/Hollandia
A katolikus Egyház megváltoztatott egy népszerű Mária-imát, amelyet az egyházilag elismert amszterdami Mária-jelenések kapcsán imádkoztak. Az imát a szövegváltoztatással újra approbálták.

Mostantól fogva tehát a következő megszólítás: „Minden népek asszonya, aki egykor Mária volt”, helyesen így hangzik: „Minden népek asszonya, a Boldogságos Szűz Mária”. Harlem-Amszterdam püspöke, Joseph Maria Punt 2002. május 31-én ismerte el formálisan az ottani Mária-jelenések valódiságát.

A vatikáni hittani kongregáció 2005-ben egy iratban vetette el ezt a nevet, „Minden népek asszonya, aki egykor Mária volt”. A helyi püspök és a hittani kongregáció között folyó tanácskozásokon egyeztek meg a most bevezetett új imaszövegben.

Szűz Mária 1945. és 1959. között több ízben megjelent Johanna Peerdeman-nak (1906-1996). A jelenéseket kivizsgálták, a hely lelkiségét, valamint számos megtérést és gyógyulást is felülvizsgáltak. Ezek eredményeképpen 2002-ben Punt püspök kijelentette, hogy az amszterdami „Minden népek asszonya” jelenései természetfelettiek.


vissza

a HÍREK oldalra                              a KEZDŐLAPRA