A modern protestantizmus vélekedései a szellemi önkény következményei
(forrás: www.kath.net – 2006. november 11.)

Moszkva/Oroszország
Az orosz-ortodox egyház elítéli azt az egyes protestáns egyházakban már elterjedt gyakorlatot, mely szerint elismerik a homo-házasságokat és a nők és a homoszexuálisok pappá szentelését, jelentette a RIA Novosti orosz hírügynökség. II. Alexij, Moszkva pátriárkája, a Paris Match francia újságnak adott interjújában szószerint ezt mondta: „Természetesen elítéljük a nők és a homoszexuálisok pappá szentelését, valamint az azonos neműek házasságát. A modern protestantizmus vélekedései annak a szellemi önkénynek a következményei, amelyek különösen nyugtalanítanak bennünket.”

II. Alexij a továbbiakban hangsúlyozta, hogy a nyugati szekularizált társadalomban ez az önkény uralkodik, és hogy a liberális normákat minden területen rákényszerítik az emberekre: a politikában, a társadalmi életben, sőt még a vallás területén is.

Egy Róma és Moszkva közötti lehetséges együttműködésről az „új-liberális trend” elutasításának kérdésében a pátriárka úgy vélte, hogy a katolikus és az orosz-ortodox egyháznak „konstruktívan és egységesen kell eljárnia, és a tradicionális keresztény értékek védelmében és megtartásában együtt kell működnie”.


vissza

a HÍREK oldalra                              a KEZDŐLAPRA