Keresztényeket súlyosan sértő homoszexuális plakát Ausztriában
(forrás: www.kath.net – 2007. február 21.)

Bécs/Ausztria
Az osztrák keresztények felzúdulással fogadtak egy hitet-megvető plakátot, amely egy napilapban jelent meg. A HOSI (bécsi homoszexuális kezdeményezés) a „Standard” című napilap február 17-i számában egy olyan egészoldalas hirdetést nyomtattatott ki, amely az Istenanyát ábrázolja.

A képet kísérő szöveg így szól: „Szüksége volt egy férfira, hogy gyermeket kapjon? Mi nem követelünk csodát. Csak a mesterséges megtermékenyítéshez és az adoptáláshoz való jogot.”

Klaus Küng osztrák püspök a hírügynökségnek kijelentette, hogy „a homoszexuálisok egészoldalas hirdetése mindazok súlyos megsértése, akik hisznek Krisztusban”. A püspök már megbízást adott a jogi lépések megfontolására.

A bécsi orvosi antropológiai és bioetikai intézet is protestált az ügyben. Enrique H. Prat professzor, az intézet vezetője a hirdetést „gyalázatosnak” minősítette, amivel az újság „abszolút diszkvalifikálta” magát.

„A tisztelet azon minimuma is hiányzik ezen ország lakosainak vallási érzületével szemben, amely egy multi-kulturális társadalomban a békés egymásmellett-éléshez való hozzájáruláshoz szükséges.” Prat az újságtól azt követelte, hogy kérjenek bocsánatot.


vissza

a HÍREK oldalra                              a KEZDŐLAPRA