A társadalomnak Istenben kell gyökeredznie
(forrás: www.kath.net – 2007. január 25.)

St. Pölten/Ausztria
Az újonnan alakult „Die Christen” – A keresztények (DC) párt 2008-ban már részt akar venni a választásokon. Egy a Heiligenkreuz-i apátságban tartott konferencián a Kath.Net hírügynökség úgy értesült, hogy a párt az alsó-ausztriai választásokon fog elindulni.

„Ha az elmúlt évekre és különösen a legutóbbi választások utáni időkre tekintünk, azt látjuk, hogy a mai társadalomban sürgetően szükség van egy másik ember-kép és egy másik értékrendhez való áttérésre”, áll a párt nyilatkozatában.

A társadalomnak Istenben kell gyökeredznie, jelentették ki a javaslattevők. „Ezen a téren radikálisok vagyunk: korunk problémáit a gyökereknél akarjuk megoldani, és nem csak a tüneteket akarjuk megszüntetni.” Célunk „a következő nemzedékek jövőjének a kialakítása az élet védelmének és az értékeknek a szigorú megőrzése mellett.”

A DC nem törekszik az államegyházhoz való visszatérésre, csakúgy mint egy Isten-állam bevezetésére sem. Mottójuk: „Azt akarjuk, hogy Ausztriát és Európát se ne szocialista/marxista, se ne liberális/felvilágosult, hanem keresztény módon vezessék!”


vissza

a HÍREK oldalra                              a KEZDŐLAPRA