Az európaiak kapituláltak az iszlám előtt
(forrás: www.kath.net – 2007. január 30.)

Jeruzsálem
Az amerikai iszlám-szakértő és történész professzor, Bernard Lewis véleménye szerint az európaiak feladták az iszlám elleni harcukat. Minden területen kapituláltak az iszlám előtt, az önmegalázkodás, a politikai korrektség és a multi-kulturalizmus formájában. A mohamedánok – úgy tűnik – Európa közvetlen átvétele előtt állnak”, mondta a Közel-Kelet történetével foglalkozó nyugállományba vonult professzor a „Jerusalem Post” napilapnak.

Lewis 1986-ig az egyesült államokbeli New Jersey államban fekvő Princeton egyetemén tanított. Szavai szerint az európaiak egyre jobban elvesztik önérzetüket: „Nem tisztelik saját kultúrájukat.”

Az iráni atom fenyegetettségről a történész professzor azt mondta, hogy a hideg háborús ijesztgetős doktrína nem működik a mostani iráni elnökkel szemben. „Mahmud Achmadinedschad számára a mindkét fél garantált elpusztítása nem elijesztést, hanem inkább ösztönzést jelent. Már tudjuk, hogy a hatalmon levő ajatollahokat a saját embereik tömeges meggyilkolása is teljesen hidegen hagyja. Ha sok saját emberüket ölik meg, ezzel csak gyors és ingyenes belépőjegyet szereznek nekik a mennybe.”


vissza

a HÍREK oldalra                              a KEZDŐLAPRA