A szentté válás titka
Írta: Mercier bíboros

(Megjelent a Szent Margit Lap 129. számában)

Egy titkot akarok rád bízni

A szentté válás és a boldogság titkát akarom nektek elárulni: Fantáziátokat minden nap legalább öt percre teljesen kapcsoljátok ki. Csukjátok be szemeiteket a világ minden látható dolga és fületeket minden hallható zaja elől. Térjetek be megkeresztelt lelketek szentélyébe, azaz a Szentlélek templomába, és mondjátok ennek az isteni Léleknek:
     „Oh, Szentlélek, Lelke lelkemnek! Imádlak Téged. Világosítsál meg, vezessél, erősítsél, vigasztaljál. Mondd meg mindenkor, hogy mit tegyek, és láss el utasításaiddal. Megígérem Neked, hogy mindabban, amit tőlem kívánsz, alávetem magam Neked, és mindent elfogadok, amit Te életemben megengedsz. Csak add, hogy felismerjem akaratodat.”

Ha ezt megteszitek, életetek minden baj közepette is belsőleg világos, boldog és vigaszteli lesz, mivel a kegyelem ugyanolyan mértékben növekedik, mint a megpróbáltatás; ő adja majd az erőt a kereszt viseléséhez. És ez esetben a paradicsom kapujához érdemekkel megrakodva fogtok megérkezni. A szentté válás titka önmagunk eme alávetése a Szentlélek irányításának.


vissza

a KÖNYVTÁR oldalra                              a KEZDŐLAPRA