Elnyomó rezsim lesz az EU-ból?
(forrás: www.kath.net – 2007. február 5.)

Párizs/Franciaország
Franciaországban háromezer euro pénzbüntetésre ítéltek egy parlamenti képviselőt, mert bíráló megjegyzéseket tett a homoszexualitásra. Ezen kívül Christian Vanneste konzervatív képviselőnek kétezer euro kártérítést kell fizetnie három homo-csoportnak, akik az észak-franciaországi Douai város bírósága elő idézték. Ennek jogi alapja a gyűlölet-beszédek elleni francia törvény volt.

A filozófia-tanár Vanneste több ízben a nyilvánosság előtt jelentette ki, hogy az emberiség túlélése szempontjából veszélynek tartja a homoszexualitást, mely erkölcsileg is a heteroszexualitás alatt van. Vanneste az elmúlt év július 6-án a nemzetgyűlés előtt is kifejtette ezt az álláspontját.

A filozófia-tanár ellen hozott bírósági döntést ellenzők attól félnek, hogy az említett törvény mindazon írások, így a Biblia betiltásához is vezethet, melyek bírálják a homoszexualitást. A Szovjetunió egykori disszidense, Wladimir Bukowski a „politikai korrektség” jogi megszilárdításában annak jelét látja, hogy az Európai Közösség elnyomó rezsimmé kezd fejlődni.


vissza

a HÍREK oldalra                              a KEZDŐLAPRA