„A gonosznak mély kihatásai vannak a társadalomra”
(forrás: www.kath.net – 2007. június 25.)

Buenos Aires/Argentína
„A katolikus Egyház a harcos ateizmus elsőrendű célpontja”, jelentette ki pár nappal ezelőtt Domingo Salvador Castagna argentin érsek heti rádióbeszédében.

Az argentin püspök elítélte azt a magatartást, amit „a rágalmazás taktikájának” nevezett. E viselkedéssel „a modern ember mindazt visszautasítja, ami vallásos, amivel valójában Istent utasítja vissza, aki az ember lépéseit végső rendeltetésének elnyeréséhez tereli. Az ember nem tudja, mit kezdjen az életével, és mégis lázad az Egyetlen ellen, aki meg akarja neki mutatni, hogy mit kell tennie. Annak legjobb módja, amivel ezt a visszautasítást sikeresen el lehet érni, abból áll, hogy mindazokat rágalmazzák, becsmérlik, akik a vezetésre alkalmas igéket és a kegyelmet nyújtják.”

Az igazsághoz és az erkölcshöz való megváltoztathatatlan kötődése miatt az Egyház „válik a harcos ateizmus elsőrendű céltáblájává”, jelentette ki Domingo Salvador Castagna püspök. A gonosznak mély kihatásai vannak a társadalomra, folytatta, és a lelki rosszullét addig megoldatlan probléma marad, amíg a baj okát egy csoportra hárítják, míg a másik csoport magát kizárólag áldozatnak tekinti.


vissza

a HÍREK oldalra                              a KEZDŐLAPRA