Rendőri védelem alatt az olasz püspöki konferencia elöljárója
(forrás: www.kath.net – 2007. április 13.)

Genova/Olaszország
Angelo Bagnasco, Genova érseke, az olasz püspöki konferencia új elnöke, rendőri védelmet kapott miután homoszexuális aktivisták halálos fenyegetésekkel szórták tele a város templomának falait. Ezt jelentette a BBC.

Angelo Bagnasco érsek nem sokkal ezelőtt hozott nyilvánosságra egy világosan fogalmazott kritikát az ellen a kormány-javaslat ellen, mely az együttélő pároknak – homoszexuálisoknak is – több jogot akar adni. „Miért nem mondunk ‘Nemet’ az együttélés különböző formáihoz, a család helyetti alternatívák létrehozásához”, fogalmazta meg kérdését az érsek, aki egyúttal annak a véleményének adott hangot, hogy a homoszexuális életközösségek legalizálása nehezen akadályozhatja meg a családi élet és a szexuális erkölcs további összeomlását.

Az érsek kijelentéseinek az lett a következménye, hogy katedrájának kapuira a „Szégyen magára, Bagnasco” feliratot festették. A múlt héten a többi közel fekvő templom falaira a „Halál Bagnasco-ra” szavakat szórták, valamint XVI. Benedek pápát és Camillo Ruini bíboros, a püspöki konferencia előző elnökét gyalázó mondatokat.

A rendőrség őrt állított a püspöki palota elé és megnövelte a környék fegyveres körjáratainak a számát. A húsvét vasárnapi mise alatt civilruhás rendőrök vegyültek el a hívek között a katedrálisban.


vissza

a HÍREK oldalra                              a KEZDŐLAPRA