Izraelben egyre több zsidó hisz Jézusban
(forrás: www.kath.net – 2007. március 26.)

Izraelben egyre több zsidó hisz Jézusban mint a megígért Messiásban. A messianisztikus közösségek száma az elmúlt 25 évben körülbelül 10 ezer taggal 110-re emelkedett. Erről számolt be a Nethania-i Beit Asaph messianisztikus közösség alapítója és vezetője, Evan Thomas pásztor a Bad Liebenzell-ben most zajló dél-német Izrael-konferencián.

Thomas pásztor négy évvel ezelőtt körülbelül 100 közösségben tömörülő 6 ezer hívő-zsidóról beszélt. Adatai szerint korunkban 70 héberül beszélő zsidókból álló messianisztikus közösség létezik, 35 orosz bevándorló és öt arámul beszélő etióp mellett. Néhány közösségnek már több mint 500 tagja van. 1980-ban még mindössze tíz ilyen közösség létezett Izraelben.

A messianisztikus mozgalom evangelizáló akciók által lesz egyre ismertebb. Miközben eleinte főleg bevándorlókból állt, időközben egyre több Izraelben született zsidó fogadja el Jézust az Ószövetségben megígért Messiásnak. Thomas pásztor szerint azonban egyúttal az ortodox zsidók ellenállása is növekszik, akik egy ú. n. anti-missziós törvény megalkotását sürgetik, hogy a Krisztus-hívő közösségek terjedését megnehezítsék.

A mostani Izrael-konferencia rendezője a Liebenzell-i közösség szövetsége volt, amelynek szava a Baden-Württemberg, Rheinland-Pfalz, Hessen tartományokban és Bajorországban levő mintegy 400 közösség körülbelül 15 ezer tagjához jut el hetente.


vissza

a HÍREK oldalra                              a KEZDŐLAPRA