Az átlag magyar természetrajza
(forrás: www.katolikus-traditio.hu – 2007. december 8..)

A következő, talán kissé kemény, de sajnos igaz írás a tradicionális honlap fórumának egyik délvidéken élő hozzászólójától származik.

Az átlag magyar az emlősök, azon belül is az emberszabásúak közé tartozik. A kutatások szerint előkelő, dicső ősöktől származik, ám jelenleg mindezt feledve, elbutított állapotában tengeti nyomorúságos életét. Előfordulási helye mára legfőképp a Kárpát-medence, a Csonka Magyarország. Többnyire városlakó, falvakban ritkábban jellemző. Az átlag magyar mindkét nemben fellelhető, úgymint férfi, nő. Testalkata, magassága megegyezik a magyar átlagéval. Életkorát tekintve, akad köztük nyugdíjas, középkorú, de fiatal is. Az átlag magyar családi állapotát illetően lehet házas, elvált, egyedülálló vagy legújabban élettársi kapcsolatban élő. Mivel végtelenül önző, s a kényelmét mindennél többre tartja, ezért egyáltalán nem akar utódot. Esetleg maximum egyet vállal. Ezt persze óriási áldozatként, teherként éli meg. Gyerek helyett gyakorta leginkább kutyát, macskát, aranyhörcsögöt s egyéb házi állatot szeret babusgatni.

A keresőképes átlag magyar – ha épp nem munkanélküli – naponta 8 órát tölt munkával. Fizetésével rendszerint nincs megelégedve, kevesli. Valószínűleg ezért is, mintegy kiegészítésképp, amit csak tud, ellop a munkahelyéről (ezen szokása valószínűleg a Kádár-rendszerre vezethető vissza).

Táplálékát Tescoban, Auchanban szerzi. Ezzel kapcsolatos filozófiája a következőképpen hangzik: Az áru legyen olcsó és lehetőleg külföldi. A magyar termék véleménye szerint egyszerűen ... (ócska).

Az átlag magyar szabadidejében legtöbbször gondolkodásával egyszintű, bugyuta tévéműsorokat néz (mostanában már dvd-filmeket is). Kedvenc csatornái általában a kereskedelmi televíziók, RTL Klub, TV2. Legkedveltebb műsorai a végeláthatatlan mennyiségű, hosszúságú szappanoperák, a tömény brutalitásról szóló akciófilmek, a közönséges, vulgáris stílusú valóság- és kibeszélőshow-k. Könyvet természetesen nem vesz a kezébe, az írott betű legfeljebb pletyka szinten érdekli. A fiatalabb korú átlag magyar rendszeresen szórakozni is eljár. Főként a diszkóba, plázába, vagy a multiplex moziba.

Az átlag magyar roppant anyagias, műveletlen, és könnyen befolyásolható. Életfelfogása maga a pesszimizmus. Kedélyállapota változékony, depresszív, öngyilkosságra hajlamos. Világnézetileg liberális. Ez a fajta hozzáállása az élet számos területén megmutatkozik. Alapvetően toleráns a másság iránt, legyenek azok homoszexuálisok, drogosok vagy akár indokolatlan többletjogokra igényt tartó bevándorlók. Vallásilag keresztény, nagyobbrészt római katolikus. Ám Istenét tagadja, vallását nem gyakorolja, ha esetleg megszokásból el is megy templomba, a hallottak semmiféle hatással nincsenek rá (azonban karácsony táján a háza ablakán divatból befigyel az adventi koszorú).

Az átlag magyarra nemzeti öntudat, hazája iránti szeretet nem jellemző. Gyakorta mondogatja: „Ez egy ... ország, mielőbb el kéne húzni innen.” És gyakorta meg is teszi.


vissza

a MAGYARORSZÁG oldalra                              a KEZDŐLAPRA