Hogyan nevel valaki bűnözőt a gyerekéből
(forrás: Gottesdienstordnung Salzburg – 2008. február)

A hatvanas évek végén a Texas állambeli (USA) Houston rendőr-igazgatósága 12 pontból álló szabályt adott ki, melyben azokat a tennivalókat foglalták össze, hogyan nevel valaki bűnözőt a gyerekéből:

1. Kicsi korától kezdve adjon meg mindent a gyermekének, amit az kíván! Így fejlődik ki benne az a benyomás, hogy az egész világ mindennel tartozik neki.

2. Nevessen, ha durva vagy csúnya kifejezéseket használ, mert akkor azt gondolja gyermeke, hogy ravasz és vicces! Ily módon további csúnya szavakat hallhat majd tőle.

3. Ne adjon neki szellemi irányítást! Majd ha 18 éves lesz, ő kiválasztja a számára megfelelőt.

4. Dicsérje mások előtt a gyermekét, hogy észrevegye, hogy ő jobb, mint mások!

5. Soha ne mondja neki: ez vagy az gonosz vagy rossz! Különben még bűn-komplexust kaphat. Ehelyett később, ha lopás miatt lecsukják, meg lehet róla győződve, hogy csak a társadalom üldözi.

6. Tegyen el mindent, amit gyermeke szanaszét hagy. Így rászokik majd arra, hogy mások viselik a felelősséget érte.

7. Hagyja, hogy gyermeke mindent elolvasson, megnézzen és meghallgasson, amit csak akar, de evőeszközét sterilizálja! Gyermeke értelmének nyitottnak kell lennie minden tévelygés előtt.

8. Veszekedjen nyugodtan a jelenlétében. Így gyermeke nem lesz meglepődve, hogy a házasságok tönkremennek.

9. Adjon neki annyi pénzt, amennyit kér, hogy gyermekének ne kelljen fáradságosan megdolgoznia érte.

10. Hagyja, hogy gyermeke kiválassza, mit akar enni és inni. Biztosítson minden kényelmet a számára! Gyermekének érzéki kívánságait mindig ki kell elégíteni.

11. Mindig legyen az ő pártján! A tanítók és a rendőrség eleve elfogultak gyermekével szemben.

12. Ha aztán gyermeke egy napon naplopó vagy bűnöző lett, jelentse ki azonnal, hogy Ön soha nem tehetett ez ellen semmit. Készüljön fel egy szenvedésteli életre! Része lesz benne!


VISSZA


vissza

a KÖNYVTÁR oldalra                              a KEZDŐLAPRA