XVI. Benedek pápa egy meggyilkolt olasz szerzetesnőről emlékezett meg
(forrás: www.kath.net – 2008. április 11.)

XVI. Benedek pápa az április 9-i általános audiencia végén a meggyilkolt Maria Laura Mainetti szerzetesnővérről emlékezett meg. Mainetti nővért 2000-ben Chiavenna olasz kisvárosban három fiatal lány szúrt le egy sátánista rituálé keretében.

Miután a pápa Európa patronjáról, Nursiai Szent Benedekről tartott katekézisét befejezte, a „Kereszt Lányai” szerzeteskongregáció tagjait és mindazon laikusokat üdvözölte, akik az ő karizmájukat osztják, és azért jöttek össze, hogy Maria Laura nővérről megemlékezzenek.

XVI. Benedek pápa méltatta a szerzetesnővér nagy hűségét „önmaga teljes odaadásáig”, és kijelentette, hogy a nővér életét adta és imádkozott azokért, akik megölték.

A lányok – közülük ketten 17 évesek, a harmadik 16 éves volt – 2000. június 6-án telefonon felhívták Maria Laura nővért, és azt mondták neki, egyikük állapotos és sürgősen segítségre van szüksége. Amikor Mainetti nővér a megbeszélt találkozón megjelent, lefogták, és 19 késszúrással, majd megkövezéssel megölték. A haldokló utolsó szavaival Isten bocsánatáért esedezett a három fiatal számára.

Idén márciusban a Szenttéavatási Kongregáció megerősítette, hogy Maria Laura Mainetti vértanúhalált halt.

Teresina Mainetti 1939-ben született az olasz Colicoban. Szerzetesi fogadalma letétele után rendjének számos iskolájában tanítóként működött. Halálának idején a Kereszt Lányai közösség elöljárója volt a Chiavenna-i Szeplőtelen Fogantatás Intézetben.

A lányok, akik először azt mondták, hogy a gyilkosság csak „játék” volt, később bevallották, hogy egy sátánista rituálét hajtottak végre.


vissza

a HABEMUS PAPAM oldalra                              a KEZDŐLAPRA