Újra özönlenek a zarándokok a Szentföldre
(forrás: www.kath.net – 2008. november 27.)

Jeruzsálem
Zarándokok özöne lepte el megint a Szentföldet. Az év első kilenc hónapjában Betlehemben, Jézus születésének helyén a látogatók száma az előző évihez képest 96,5 százalékkal nőtt. Jerikóban, az irgalmas szamaritánus példabeszédének színhelyén, az izraeli hivatalok adatai szerint 42,3 százalékkal több turista és zarándok járt ugyanebben az időszakban. Ezzel összesen 1,1 millióval több utazó látogatta meg e két várost, melyek egyébként palesztin területen fekszenek.

Az izraeli idegenforgalmi minisztérium a növekedést a jobb biztonsági helyzetre vezeti vissza. Karácsonyra még ennél is több zarándokkal számolnak.

A betlehemi átjárónál különösen segítőkészen akarják a zarándokokat fogadni. Amint az ökumenikus hírügynökség, az ENI jelenti, a minisztérium azzal számol, hogy az év végéig mintegy kétmillió keresztény látogat el Izraelbe.

Az idegenforgalom segíti a gazdasági növekedést, és mind az izraeliek, mind a palesztinek számára fontos. Bár a számukra nem jelent nagy üzletet, hiszen a zarándokok többsége utazási irodák által szervezett buszokkal érkezik, és Jézus születésének helyén többnyire csak egy-két órát töltenek.


vissza

a HÍREK oldalra                              a KEZDŐLAPRA