Vizsgáld meg a lelkiismeretedet!
(forrás: www.kath.net – 2008. november 12.)

John Ricard püspök, Joe Biden új amerikai alelnököt arra szólította fel, hogy vizsgálja meg lelkiismeretét az élet védelmének kérdésében. Biden, aki katolikus, nemrégiben részt vett egy misén Ricard püspök egyházmegyéjében, Pensacola-Tallahassee-ben.

„Mutassa meg Krisztus személyének támogatását annak legsérülékenyebb tagjában, a születés előtti gyermekben”, írta a püspök hétfőn Joe Biden-nek, miután tudomást szerzett az Obama-vice vasárnapi miselátogatásáról.

„A vasárnapi mise a katolikusoknak táplálékot ad arra, hogy Krisztus példája nyomán éljenek, kinek küldetése az árváknak és özvegyeknek, a szegényeknek és a sérülékenyeknek is szól.” A közjónak csak azzal segíthetnek, ha a felebarát legkisebbjének is megadják a méltóságához illó teljes jogokat. „Ezért kell az emberi életet fogantatásának pillanatától természetes haláláig respektálni.”

Ez már csak józan okokból is levezethető „a hit minden kategóriáján túl”. Joe Biden a választási kampányban ugyanis azt mondta, hogy bár ő elfogadja a katolikus Egyház tanítását, de hitének követelményeit másokra nem akarja ráerőszakolni.

„Mindenkinek meg kell vizsgálnia a lelkiismeretét, vajon méltó-e arra, hogy Krisztus vérét fogadja. Ez a vizsgálat tartalmazza az Egyház erkölcstanához való hűséget mind a privát-, mind a közéletben.”


vissza

a HÍREK oldalra                              a KEZDŐLAPRA