Abszurditás: Evangélikus lelkész nő akar lenni
(forrás: www.kath.net – 2008. szeptember 19.)

Bielefeld/Németország
Mivel nő akar lenni, egy evangélikus lelkészt saját kérésére felmentett a vesztfáliai egyházi vezetés. Miként a Bielefeld-i egyházi hivatal szeptember 18-án közölte, a felmentés már augusztus 14-én megtörtént.

A nős lelkész, aki anonim akar maradni, tettének okát így magyarázta: „Transzszexuális vagyok. Nem érzem magamat férfinak, hanem a női nemhez tartozónak, és ezért a jövőben nőként akarok élni.” Ez a felismerés egy egész életen át tartó folyamat eredménye. „Legbensőbb konfliktus, lelki segítség és intenzív imádkozás vezetett végül ahhoz, hogy elfogadjam transzszexualitásomat, hogy legbensőbb lényemnek megfelelően élhessek tovább. Úgy érzem, hogy családom, Isten és a közösségem segítségemre vannak és elfogadják döntésemet.”

Hogy családját és egyházközösségét a nyilvánosságtól megvédje, úgy döntött, hogy maga kéri felmentését. Az egyházhivatal új lelkészt nevez ki a helyére.

Az érintett lelkésszel pedig „megfelelő megoldást” keresnek. Nincs kizárva, hogy a nővé való átoperálása után egy új közösség élére nevezik ki lelkésznek, mondta Andreas Duderstedt, az egyházhivatal szóvivője.


vissza

a HÍREK oldalra                              a KEZDŐLAPRA