Áldozás- és beszéd-tilalom a demokrata alelnökjelölt számára
(forrás: www.kath.net – 2008. augusztus 27.)

Denver/USA
Charles Caput érsek, Denver püspöke a demokraták Denverben tartott választási nagygyűlése alatt kritizálta Joe Biden alelnökjelöltet. Egyúttal közölte vele, hogy nem áldozhat – jelentette a „Washington Times”. Biden ugyan formálisan katolikus, de évek óta szembefordul az Egyház tanításával olyan alapkérdésekben, mint például a magzatelhajtás. Biden mindig a legradikálisabb abortusz melletti törvényekért szállt síkra.

Caput érseket a demokraták nem hívták meg a gyűlésre, ő a gyűléssel párhuzamosan zajló anti-abortusz megmozduláson vett részt több ezer tiltakozóval együtt egy denveri abortusz-klinika előtt.

Joe Biden alelnökjelöltet saját egyházmegyéjében is elutasítják. Bob Krebs, a Wilmington-i egyházmegye média-felelőse kijelentette, hogy Joe Biden, még ha tényleg az Egyesült Államok alelnöke is lesz, az egyházmegye katolikus iskoláin nem tarthat beszédet. Az egyházmegye az amerikai püspöki konferencia egyik dokumentumára hivatkozik, mely a katolikus intézményeknek megtiltja, hogy abortuszt pártoló politikusok a katolikus iskolákban beszédet tarthassanak.


vissza

a HÍREK oldalra                              a KEZDŐLAPRA