Egy Hamas vezető fia a keresztény hitre tért
(forrás: www.kath.net – 2008. augusztus 4.)

Jeruzsálem
A radikális-iszlám mozgalom, a Hamas egyik vezetőjének fia a keresztény vallásra tért át. Az izraeli Haaretz nevű újság augusztus 1-i kiadása szerint a konvertita egy sejk, Hassan Joussef fia, Massab Joussef.

Az újonnan megtért, aki jelenleg az amerikai Kaliforniában tartózkodik, tisztában van azzal, hogy élete veszélyben forog, és vallásának megváltoztatása a felelős, ha elveszíti az apját. Mindazonáltal bízik benne, hogy „Isten neki és családjának türelmet és készséget ad, hogy szemeik Jézus és a keresztény hit felé megnyíljanak”. Egy nap talán lehetségessé válik számára, hogy visszatérhessen Palesztinába – „Jézussal együtt Isten királyságába”.

A „szeresd ellenségedet” bibliai parancs volt az a mondat, „mely engem a keresztény hittel való első kontaktusnál rögtön megigézett”, írta le a palesztin férfi az iszlámtól a kereszténységhez vezető útját. Ez a parancs mindazzal ellenkezett, mellyel addigi élete során találkozott.

Jézusban való hite egy Jeruzsálemben, a vallások jobb megértéséért tartott előadással indult el. Keresztény barátai azonban mindig is voltak. Megtérése óta „Josef”-nek nevezi magát.

Az újságban megjelent beszélgetés során Massab Joussef figyelmeztette a zsidókat, hogy soha nem fognak tudni a Hamas-szal békét kötni. Eközben hangsúlyozta Izrael állam iránti tiszteletét. „Nagyon tisztelem Izraelt, és ellenzem a civilek elleni támadásokat vagy felhasználásukat a harcokban”, áll az idézet az izraeli újságban. „Ti, zsidók, tudatosítsátok magatokban, hogy soha, de soha nem élhettek békében a Hamas-szal. Az iszlám és az az ideológia, mely őket vezérli, soha nem fogja megengedni a zsidókkal való békekötést.”


vissza

a HÍREK oldalra                              a KEZDŐLAPRA