A gyenge általános műveltség megnehezíti a hit közvetítését
(forrás: www.kath.net – 2008. október 13.)

Heilbronn/Németország
Egy volt német miniszter sajnálja, hogy az általános műveltség csökken, és egyre több ember tudása egy bizonyos területre koncentrálódik. Ez zavarja a tisztánlátást a közjó számára és megnehezíti a keresztény hit közvetítését, mondta a katolikus politikus október 9-én pártjának, a CDU-nak egy Heilbronnban tartott gyűlésén.

Hogy életünk sikerüljön, szükségünk van tájékozódási képességre; a Biblia erre ad iránytűt, mondta a politikus mintegy 120 résztvevő előtt. Egy érdekcsoportok által kormányzott világban a keresztényeknek „a hatalmas szószólók nélküli emberek hangjává” kell válniuk.

A heilbronni evangélikus püspök, Hans-Dieter Wille prelátus arra szólított fel, hogy rendszeresen imádkozzanak a politikusokért. A német újraegyesítés megmutatta, mire képes az ima. Wille a hatalmon levőkhöz apellált, hogy felesketésükkor ne mondjanak le a „So wahr mir Gott helfe – Isten engem úgy segéljen” kiegészítő mondatról. Egy nyilvános vallomás, mi szerint idegen segítségre van utalva, hitelessé teszi az embert.


vissza

a HÍREK oldalra                              a KEZDŐLAPRA