Obama egyik szellemi tanácsadója a homoszexuális anglikán püspök
(forrás: www.kath.net – 2008. november 14.)

A Fehér Házban folyó hatalomváltás egyben lelki váltást is jelent. Barack Obama, a leendő elnök Vicki Gene Robinson (Concord/US-állam New Hampshire) homoszexuális anglikán püspököt lelki tanácsadói közé hívta meg.

Több mint 50 éven keresztül a most 90 éves Billy Graham is lelkipásztorként működött a Fehér Házban. Az 1953-tól 1961-ig hatalmon levő Dwight D. Eisenhower (1890-1969) óta Graham minden elnökkel, legyen az republikánus vagy demokrata, lelki kapcsolatot tartott fenn. Most már egészségileg nem tartja magát erre alkalmasnak, nyilatkozta fia, Franklin Graham. A baptista lelkész többek között Parkinson kórban is szenved. Mindazonáltal a világszerte ismert prédikátor, aki 185 országban mintegy 210 millió embernek prédikált már, szeretne egyszer Obamával is találkozni, hogy együtt imádkozzanak. A választási kampány alatt a vesztes republikánus jelölt, John McCain is felkereste Grahamot.

Amerikában a teológiailag konzervatív keresztények aggodnak, hogy Obama nem csak politikai, de lelki, szellemi változást is végrehajt. A Times londoni hírlap szerint Obama a kampányában háromszor kérte ki Robinson, botrányövezte anglikán püspök tanácsát.
     Eközben Obama biztosította őt támogatásáról a homoszexuálisok teljes egyenjogúságáért való harcában, mondta Peter LaBarbera, az „Amerikaiak a homoszexualitásról szóló igazságért” szervezet elnöke.

Robinson a homoszexualitást a keresztény élet részének tekinti. Biblia-hű katolikusok ezt nem fogadhatják el, mondta LaBarbera. A Szentírás a gyakorlott homoszexualitást egyértelműen bűnnek nevezi.


vissza

a HÍREK oldalra                              a KEZDŐLAPRA