Obama megválasztása földrengés volt
(forrás: www.kath.net – 2008. november 18.)

„2008. november 4-én Amerika kulturális földrengést élt át”, mondta James Francis Stafford bíboros, Denver nyugalmazott érseke és az Apostoli Penitenciária vezetője a Vatikánban egy nemrég megtartott előadásában. Az e napon megválasztott új elnök, Barack Obama életellenes politikát folytat, mely „agresszív, pusztító és apokaliptikus”.

A főpenitenciárius előadása a Catholic University of America (CUA) előtt, mely a következő címet viselte: „VI. Pál pápa és II. János Pál pápa: Igazinak lenni testben és lélekben” a Humanae vitae enciklika megjelenésének 40. évfordulójával és a következő amerikai elnök politikájával foglalkozott.

„Ha az 1968-as év Amerika öngyilkossági kísérletének éve volt, akkor a 2008-as év Amerika ellankadásának éve lett. … Az elkövetkezendő néhány évben a Getszemáni kert nem lesz ritka jelenség – mi alaposan meg fogjuk ismerni ezt a kertet”, mondta a vatikáni bíboros az Obama alatt élő egyház várhatóan nehéz helyzetéről.

1968-ban a Humanae vitae megjelenése olyan választóvonalnak a kezdete volt az Egyházon belül, mely az elmúlt 40 év legkeményebb csapásainak egyike az Egyház számára, írta július végén Stafford bíboros az Osservatore Romano-ban. 1968 nyara „Isten legforróbb órája” volt, az emlékek nagyon fájdalmasak. Az élet tisztelete azóta nagy mértékben alább hagyott, különös tekintettel, ami a meg-nem-születettek védelmét és a házasságot illeti.


vissza

a HÍREK oldalra                              a KEZDŐLAPRA